Plenković: “Papu ću pozvati u Hrvatsku!”

Premijer Andrej Plenković u petak je najavio da će prilikom subotnjeg posjeta Vatikanu papu Franju pozvati u Hrvatsku, a s njime namjerava razgovarati o okončanju postupka kanonizacije blaženog Alojzija Stepinca te jačanju odnosa Svete Stolice i Hrvatske.

– Posjet Svetom Ocu, papi Franji zasigurno je za mene jedan od najvažnijih događaja uopće u životu, a poklapa se i s godinom dana rada vlade, rekao je Plenković novinarima ispred Banskih dvora nakon što je položio lovorov vijenac na spomen-ploču na Banskim dvorima u povodu 26. obljetnice raketnog napada JNA na zgradu vlade.

– Očekujem da od njega čujem poruke ohrabrenja, da ga, naravno, pozovem u Hrvatsku, da razgovaramo o okončanju postupka kanonizacije blaženog Alojzija Stepinca i svim drugim pitanjima koja su važna i bitna za jačanje odnosa između Svete Stolice i Hrvatske, rekao je Plenković.

Osim audijencije kod pape Franje i razgovora tête-á tête, Plenković će u subotu u Vatikanu razgovarati i s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom te obići baziliku sv. Petra.

Posjet Vatikanu Plenković započinje u petak kada će se u večernjim satima u hrvatskome veleposlanstvu sastati s predstavnicama hrvatske zajednice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...