Slijedi mu nagrada; Grdović traži učenika koji je za primjer pjesme socijalne tematike odabrao njegov hit

Prije desetak dana učenik jedne hrvatske škole dobio je zadatak da navede primjer pjesme socijalne tematike, a on je odabrao Grdovićev veliki hit “Živim bolje nego ministar”. Uslijedila je jedinica i prijekor nastavnika.

Mladen Grdović (59), koji je za svoju pjesmu napisao tekst i glazbu, oduševljen je postupkom učenika. Misli kako je riječ o originalnom i humorističnom odgovoru te da malac ipak nije trebao dobiti nedovoljan.

– To je najistinitija pisma na svitu. Jedan realističan, a opet idealističan stav prema svitu. Možda nastavnik ili nastavnica više vole rock’n’roll – rekao je kroz smijeh Mladen Grdović, koji bi učeniku rado poklonio kartu za svoj koncert i malo s njim porazgovarao, pišu 24sata.

– Škola je važna, obrazovanje je najvažnije. Ali bitno je misliti i svojom glavom. Javi se prijatelju, a karta za koncert ti je, u neko pristojno doba, zagarantirana – poručuje Zadranin mlađahnom obožavatelju.

Nastavnik je, pak, u svojoj procjeni zadaće naveo kako učenik ima ‘izrazito negativan stav prema nastavnom predmetu’.

Mnogi su na društvenim mrežama čestitali učeniku na snalažljivosti i rekli da je nastavnik možda trebao bolje definirati što traži u zadatku.

‘Živim, živim, a ničega nema,
Pijem, pušim loše mi se sprema.
Ni me briga nek’ sam zdrav.
Neću biti bogat star,
bolje živim nego ministar’

Ima li boljeg primjera pjesme socijalne tematike današnjice, pitaju se mnogi komentatori.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...