Taksisti će zbog Ubera od države tražiti odštetu, najavili nove prosvjede

“Uber obavlja djelatnost u Hrvatskoj, a tvrtka je registrirana u inozemstvu i ovdje izbjegava plaćanje poreza i drugih obveza. U protekle dvije godine razgovarali smo s gotovo svima, poslali bezbroj dopisa i prijava, a ne dobijamo nikakva ili vrlo polovična objašnjenja”, rekao je Miletić za Tportal.

Dodao je kako više ne namjeravaju razgovarati na nižim razinama, sa službenicima ministarstava. Kazao je i da u dvije godine jedino nisu razgovarali s premijerom Andrejem Plenkovićem te ministricom gospodarstva Martinom Dalić.

Najavljuju da će državnim institucijama uskoro podnijeti odštetne zahtjeve, svaki taksist pojedinačno, a trenutno ih je u državi, kaže Miletić, oko 2.500. Podizanje odštetnih zahtjeva prvi je korak ka podizanju tužbe protiv države, kaže on.

Taksisti namjeravaju pokrenuti i kaznene prijave protiv svih odgovornih u ministarstvima i drugim institucijama državne uprave koji, kako kažu, dvije godine nisu uspjeli riješiti problem s Uberom, unatoč tome što su i resorni ministar Oleg Butković i premijer Plenković više puta istaknuli da Uber u Hrvatskoj radi nezakonito.

Miletić najavljuje veliki prosvjed taksista, no nije precizirao hoće li on biti u Zagrebu ili drugdje.

“Jedinu nadu da se to ne dogodi vidimo u tome da premijer Plenković ili ministrica Dalić kažu da je dosta nezakonitog rada te da tako pokažu poštovanje prema hrvatskim obrtnicima”, rekao je Miletić.

Predsjednik Radio Taksi Zagreba Joso Kovačević istaknuo je kako želi da svi taksisti rade po zakonu, odnosno da Uber aplikacija može raditi samo s legalnim taksistima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...