Velika hladnoća zahvatila Europu, osjetit će je i Hrvatska

Velika hladna zračna masa širi se diljem centralnog i istočnog dijela Europe, piše severe-weather.eu. Povezana je s ciklonom koji se premješta od baltičkih država prema Crnom Moru.

Hrvatska je ovo premještanje ciklona osjetila već jutros. Naime, današnje jutarnje temperature u nekim su mjestima pale ispod nule, piše Index.hr.

U Gorskom Kotaru i Lici, u mjestima Crni Lug, Bjelolasica i Zavižan u šest sati izmjerena je temperatura od -1 °C. Ista temperatura, -1 °C, izmjerena je i na Biokovu.

Hladna zračna masa raspršit će se diljem većeg dijela Europe tijekom sljedećih nekoliko dana pa je za očekivati kako će temperature pasti ispod prosječnih za ovo doba godine. One bi mogle biti do 10 °C niže od prosječnih.

Na mnogim područjima jutra će osvanuti uz mraz i temperature zraka ispod nule. Kraj listopada i početak studenoga donijet će u mnoga područja i veće količine snijega.

Hladna masa polarnog zraka najjače će zahvatiti središnju, istočnu i jugoistočnu Europu, a ovaj poremećaj će potrajati do kraja tjedna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...