Danijel Subašić: “Što se točno promijenilo kod nas? Izbornik”

Kapetan Luka Modrić pred kamerama HRT-a iskazao je svoje zadovoljstvom visokom pobjedom (4-1) protiv Grčke.

– Odigrali smo stvarno vrhunsku utakmicu, od prvog do zadnjeg igrača. Presretni smo zbog rezultata, šteta zbog gola kojeg smo primili iz prvog udarca. Ne možemo biti nezadovoljni rezultatom, ovo je više nego što smo očekivali. Treba se odmoriti i tamo odigrati veliku utakmicu, pišu 24sata.

Hrvatska je bila sjajna u napadu.

– Šteta, mogli smo zabiti još koji gol. Dobro, 4-1, nećemo se buniti. Da nam je neko ponudio ovakav rezultat, vjerojatno bi ga prihvatili. Imali smo dosta šansi, velik je ovo rezultat, ne smijemo u pasti u euforiju jer čeka nas još 90 minuta. Moramo biti na istom nivou tamo da idemo u Rusiju.

Grčka nam je zabila iz prekida.

– To su oni… Ne treba im puno, jaki su iz prekida i iz prvog su zabili gol. Dobro smo se poslije toga branili. Prezadovoljni smo, ništa još nije gotovo. Ovo je jako dobar rezultat, ali zna biti varljiv ako opet ovako dobro ne odigramo tamo.

Ipak, jedina mrlja u sjajnoj partiji jest taj gol Sokratisa.

– Gol u gostima može biti opasan, to puno vrijedi. Ne smijemo ovo propustiti, bilo bi stvarno tragedija da ovo propustimo. Moramo se dobro rekuperirati, ne smijemo tamo otići i braniti se, tamo moramo igrati kao i u Zagrebu. To trebamo ponoviti i ja se nadam dobrom ishodu – rekao je hrvatski kapetan.

Danijel Subašić rekao je sljedeće:

– Radili smo sve ono što je šef tražio od nas da igramo po krilima i bokovima. Iz par super akcija zabili smo golove… Žao mi je zbog gola što smo primili, bilo je to vrhunsko zalaganje. Na pola puta smo.

Što se promijenilo?

– Došao je novi izbornik, malo više je pričao s nama i radili smo više taktički. Mi imamo jaku kvalitetu i to treba potvrditi na terenu. Ovo je prava Hrvatska, ovako moramo nastaviti i idemo u Rusiju.

Kako smo primili gol?

– Ostao je sam čovjek, trebamo pripaziti na njihove prekide u drugoj utakmici. Malo više moramo biti agresivniji. Ne smijemo se opustiti.

Riječ je dobio i Ivan Rakitić.

– Moram biti iskren: Bila je to naša najbolja utakmica u zadnjih nekoliko godina. Bili smo čvrsti, agresivni, tako da je pobjeda više nego zaslužena. Čeka nas pakao u Ateni, igrao sam protiv Olympiakosa s Barcelonom. Mi imamo dobru prednost, no u Ateni moramo ovo ponoviti.

Rakitić je držao sredinu s Brozovićem.

– Treba uživati na terenu kada ovako igramo. Zahvalio bih se suigračima, ali i navijačima. Nije lako napuniti 30.000 ljudi na stadionu. Nadam se da će se tako nastaviti jer ovako je puno ljepše, a i nama je puno lakše. Navijači su tu da nas dignu. Zaslužili smo biti dio Svjetskog prvenstva.

Dejan Lovren odigrao je svih 90 minuta za Hrvatsku.

– Dalić je sve promijenio, unio pozitivnu atmosferu u momčad, a na stadionu je atmosfera bila prekrasna, da je barem uvijek tako! Mislili smo da su Grci Troja, ali lako su pali! Ne vidim kako nam mogu dati tri gola u Grčkoj! Na poluvremenu nam je Dalić rekao da igramo kao da je 0:0, a tako i trebamo uvijek igrati i davati sve od sebe za naše prekrasne navijače. Vidjeli smo danas da ne cijela Hrvatska iza nas i to nam daje veliku snagu – rekao je naš stoper.

Gostujući strijelac Sokratis rekao je sljedeće:

– Nismo bili pravi, Hrvatska je bila bolja, a mi nikad nismo načinili toliko pogrešaka. Takve pojedinačne pogreške dosad nismo radili. Ne, ne slažem se da je problem u sustavu igre, nije kriv izbornik. U nedjelju očekujemo pun stadion, 90 posto smo ispali, ali moramo pokazati da mi nismo momčad koja gubi 4:1. Igrat ćemo kao da je 0:0, uzdignute glave.

Strijelac Andrej Kramarić posvetio je gol obitelji:

– Moram reći da je ovo bila super tekma, pa to su i drugi rekli. Moramo biti sretni i ponosni na što smo pokazali. To je ono što možemo pokazivati.

Za koga je gol?

– Uvijek za familiju i moje najvjernije. Familija je uvijek tu.

Može li Grčka zabiti tri gola?

– Neću uopće govoriti je li riješeno. Nadam se da je dovoljno, teško je očekivati da nećemo zabiti niti jedan gol. Taktički će to biti slično kao protiv Ukrajine. Čekat ćemo svoje šanse i nadam se da će nam to biti dovoljno. Ne vjerujem da nam mogu zabiti 4-5 golova, ne želim ništa pretjerano govoriti. Volim napadački stil nogometa, tako će biti i tamo i nećemo ništa ostaviti riziku. Mislim da će nam taj gol tamo puno značiti, piše 24sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...