Hrvatska vaterpolska reprezentacija na prepunom Višnjiku nadmoćno nadjačala Ruse

Prekrasna atmosfera na prepunom bazenu u Zadru vodila je Barakude do senzacionalne pobjede nad reprezentacijom Rusije.  Nakon zasluženog odmora i ljetne stanke, reprezentacija se okupila na prvoj utakmici FINA Svjetske lige i započela je u stilu Svjetskih prvaka pobijedivši 14:4.

– Očekivali smo i težu utakmicu međutim pokazali smo da je pristup pravi, pripremili smo se na najbolji mogući način i rezultat je ova velika razlika što nam daje pravo na optimizam za ubuduće. Odlična atmosfera u Zadru, uvijek je gušt doći pred ovako prepuno plivalište i svaka čast ljudima koji su nas došli podržati. Na nama je da nastavimo pobjeđivati za njih. – rekao je Luka Lončar, reprezentativac.

Hrvatska se u 1. kolu kvalifikacijske ‘B’ europske skupine natječe za plasman na završni turnir Svjetske lige. U skupini ‘B’ još se nalazi reprezentacija Njemačke s kojom se Barakude sastaju u 3. kolu, 16. siječnja 2018, kao i u posljednjem 6. kolu koje će se odigrati 10. travnja 2018.

Uzvratnu utakmicu s Rusijom igraju u 4. kolu, 13. veljače 2018.
U ostalim europskim kvalifikacijskim skupinama nalaze se reprezentacije Srbije, Rumunjske i Crne Gore u skupini A, dok su u skupini C Nizozemska, Španjolska i Mađarska. Samo pobjednici svake od skupina plasirat će se na završni turnir.

Najbolji igrač utakmice bio je Loren Fatović s četiri zabilježena pogotka, potom Ante Vukičević s tri i Marinić Kragić s dva zabilježena pogotka. Od Rusa dva gola zabio je Shepelev Roman, dok su Nagaev Ivan, Lazarev Nikolay i Shepelev Roman zabili po gol.

 

Izbornik Ivica Tucak za prvu utakmicu Svjetske lige pozvao je sljedeće igrače:

1. Marko Bijač

2. Ivan Marcelić

3. Ivan Buljubašić

4. Marko Macan

5. Hrvoje Benić

6. Josip Vrlić

7. Luka Lončar

8. Javier Garcia Gadea

9. Ivan Domagoj Zović

10. Ante Vukičević

11. Loren Fatović

12. Andrija Bašić

13. Jerko Marinić Kragić

 

Stožer:

• Ivica Tucak

• Mile Smodlaka

• Igor Pezelj

• Pero Kuterovac

• Damir Luketić

• Renata Barić

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...