Tjedna prognoza vremena: Minusi će biti rjeđi, ali slijedi naoblačenje s oborinama

Jutros su gotovo svi kopneni krajevi od unutrašnjosti Istre, Dalmacije pa sve do Slavonije i Posavine uz vedrinu bili u minusu, većinom oko 5-6 stupnjeva ispod nule.

Najhladnije je bilo u planinskim predjelima, ali u Gospiću s čak 9 stupnjeva minusa. Hladno je i uz sami Jadran, u Šibeniku i Rijeci temperatura se spustila na samo 1 Celzijev stupanj.

Ipak, radi se samo o prolaznoj stabilizaciji vremena, jer nam se sa sjeverozapada približava novi fontralni poremećaj koji će oblačno vrijeme s oborinama donijeti sve do kraja tjedna.

Danas tako veći dio dana barem djelomice ili pretežno sunčano. Poslijepodne sa zapada porast naoblake, u početku u obliku visokih i prozirnih oblaka koji ne kvare dojam o vremenu. Iza njih prema, večeri stizat će i oni tmurniji s kojima u noći na srijedu u Istri i dijelu Kvarnera može pasti mjestimice malo kiše, u Gorskom kotaru i snijeg, donosi N1.

U nastavku tjedna…

Sutra manje hladno, prije svega ujutro. Minusi će biti znatno rjeđi, no zahvatit će nas jače naoblačenje s kišom, u gorju i snijegom, koji će zbog dotoka toplijeg zraka s jugozapada ponovno prelaziti u kišu. Snježni pokrivač povećat će se samo iznad 1000 m nadmorske visine.

Od četvrtka, uz okretanje vjetra na sjeverni, opet hladnije, povremeno s kišom, u gorju snijegom.

U petak kiša i snijeg samo sporadični, a novi val oborina očekujemo za vikend, kada će i u ponekim nizinama biti tanjeg snježnog pokrivača, prije svega sjeverozapadne Hrvatske, Posavine te na krajnjem istoku zemlje, uglavnom oko 5 cm vsine.

Na moru kišovito, na sjevernom dijelu obilnija kiša moguća sutra, a prema jugu i osobito Dalmatinskom zaleđu u četvrtak. I u srijedu i četvrtak vrijeme će obilježiti jako, vrlo jako, a ponegdje i oluno jugo i oštro. U petak jaka bura, na sjevernom dijelu na udare olujna, a koja pahulja snijega može tako stići i do obale, prije svega podvelebitskog primorja. Uz buru će i zahladnjeti. Za vikend slično, no uz nešto izgledniju kišu u Dalmaciji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...