Vikend na Višnjiku; Košarkaški turnir “Gradu s ljubavlju”, Sv. Krševan boulder open, odbojka, gimnastika..

Sportski vikend na Višnjiku otvaraju dječaci do 12 godina nastupom na već tradicionalnom košarkaškom turniru „Gradu s ljubavlju“ koji se održava povodom Dana grada Zadra i blagdana Sv. Krševana. Ove godine nastupit će šest ekipa iz Italije, Slovenije i Hrvatske, a natjecanje će se održati u subotu s početkom od 09:00 sati i u nedjelju također od 09:00, kad se igraju utakmice za plasman. Finale je na rasporedu u nedjelju u 12:00 sati, a svečano zatvaranje turnira je u 13:15. Sve utakmice se igraju u pomoćnoj dvorani broj 3.

Povodom obilježavanja Dana grada Zadra u subotu će se održati i osmi po redu Sv. Krševan boulder open, natjecanje u penjanju u muškoj i ženskoj konkurenciji. Organizator natjecanja je sekcija sportskog penjanja PD Paklenica, penjat će se 12 kvalifikacijskih smjerova i 6 finalnih. Prijave za natjecanje su u subotu od 08:00 do 10:00 sati, a natjecanje počinje u 10:15 u maloj boulder dvorani (južni ulaz kod dječjeg vrtića).

U subotu će se odigrati i odbojkaški susret u kategoriji mlađih kadetkinja između OK Zadar i OK Donat. Susret se igra u pomoćnoj dvorani 1 s početkom 10:20. U jutarnjim satima u pomoćnoj dvorani 2 na rasporedu su i dvije utakmice međužupanijske kadetske košarkaške lige. U 10:20 sastaju se KK ABC i KK DOŠK, a u 12:20 KK Zadar i KK Sveučilište Zadar.

Subota je rezervirana i za revijalni nastup hrvatske gimnastičke reprezentacije koji će se održati povodom otvaranja nove gimnastičke dvorane u ŠC Višnjik. Demonstracije hrvatskih gimnastičara i članova GK Salto počinju u 17:00 sati, a otvorenje nove gimnastičke dvorane održava se u organizaciji ŠC Višnjik, GK Salto i Hrvatskog gimnastičkog saveza.

Sportski program u nedjelju otvaraju juniori KK Jazine Arbanasi i KK Split svojim nastupom u međužupanijskoj košarkaškoj ligi za juniore. Utakmica počinje u 11:00 sati u pomoćnoj dvorani broj 2.

U 16:00 sati na rasporedu je utakmica 9. kola prve odbojkaške lige za seniore u kojoj OK Zadar dočekuje OK Trnje. Susret će se odigrati u dvorani 4.

Na bazenu Zatvorenog plivališta održat će se 2. kolo Donat kupa, lige daljinskog plivanja. Natjecanje počinje u 18:00 sati.

Nedjelja u 20:00 sati rezervirana je za košarkašku A2 ligu jug i nastup KK Sveučilište Zadar i KK Sukošan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...