Advent u Kalima; Štandovi s kolačima, kuhanim vinom, božićnim ukrasima i humanitarni koncert za Enu Škoda

Manifestacija „Advent u Kalima“ ove godine započinje u petak 15. prosinca, a većina blagdanskih događanja održat će se na glavnom općinskom trgu Marnjiva i u Domu kulture u Kalima. Prostor Doma i Trga Marnjiva bit će ove godine bogato osvijetljen i dekoriran u božićnom ugođaju uz raznovrsnu gastro ponudu slastica na štandovima. Organizatori četvrtog po redu „Adventa u Kalima“ su kaljske udruge Kančuolica, udruga DDK Kali, Općina Kali, TZO Kali, dječji vrtić „Srdelica“, Mažoretkinje Ugljana i Pašmana i ostali.

Na štandovima frite, palačinke, kolači, kuhano vino, božićni ukrasi…

U petak 15. prosinca od 16 sati popodne na Domu tako nastupaju kaljski osnovnoškolci, klapa Kali, folklorna skupina Kualjske posestrine i pobratini, a sve uz prigodnu božićnu gastro ponudu sa štandova i prodajnu izložbu božićnih ukrasa, slika i rukotvorina.

U subotu u Domu humanitarni koncert klapa za Enu Škoda

Program u subotu 16. prosinca također počinje u 16 sati na trgu Marnjiva s prigodnom ponudom božićnih slastica i specijaliteta. U 20 sati u kino dvorani Doma kulture počinje humanitarni koncert za pomoć djevojčici Eni Škoda, na kojem nastupaju klape: Kolapjani iz Siska, Munita iz Zadra, te klapa Basket i klapa Kali s otoka Ugljana.

Sav prihod od koncerta namijenjen je za liječenje osmogodišnje djevojčice Ene Škoda i nastavak je humanitarne akcije započete prije nekoliko godina pod nazivom „Pomozimo Eni Škoda da prohoda.“

U nedjelju 17. prosinca planiran je božićni koncert u crkvi sv. Lovre u Kalima, a u četvrtak 22. prosinca u 16 sati u Domu kulture održat će se priredba za djecu „Božićna čarolija“ uz nastup djece iz kaljskog vrtića “Srdelica“, Mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana te posjet Djeda Mraza koji će djeci podijeliti poklone.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...