Mia Dimšić: “U Zadar dolazim prvi put i u najljepše blagdansko vrijeme”

Mlada, lijepa, šarmantna i lepršava s beskrajno puno talenta – to je osobna karta najvoljenije glazbene kantautorice i pjevačice Mije Dimšić. Zablistala je odmah kada se pojavila prije dvije godine, potom osvojila prestižnu diskografsku nagradu „Porin“, a u ožujku ove godine napokon izdala svoj prvi i dugoočekivani studijski album „Život nije siv“. Mia je glazbena senzacija godine u Hrvatskoj – kako joj tepaju mediji – i uživa u svojoj najljepšoj poslovnoj godini koju će u nedjelju okruniti velikim koncertom u „Lisinskom“. Rasprodanim, naravno.

„To je vrhunac moje dosadašnje karijere. U godinu dana dogurala sam od male do velike dvorane u Lisinskom“, priča nam 24-godišnja Osječanka. Čuli smo se taman u jeku njezinih priprema za donatorsku večeru gdje dolazi kao zaštitno lice humanitarne akcije. Njezino lice i stas, idealni i za streetstyle modnu scenu, ujedno su poslužili dizajnerici Marini Jerant kao inspiracija za predstavljanje nove zimske kolekcije. Razigrana, slobodna i hrabra – opis je te modne ideje, a Mija nema ništa protiv da takav opis vrijedi i za njezin životni stil.

„Ne mogu se zamisliti u nekom uredu u kojemu moram raditi u zadanom radnom vremenu. Volim osjećaj slobode, kretanja, upoznavanja novih ljudi i putovanja, a bavljenje glazbom ispunjava mi tu potrebu, kao što me čini sretnom jer radim ono što volim“, opisuje Mia kako je provodila posljednje dvije godine otkad je zasjala na glazbenoj sceni. Nova postaja tog životnog putovanja je – Zadar. Prvi put u karijeri i u bajkovitom adventskom ugođaju na Trgu Petra Zoranića.

„Dolazim prvi put i imam dobar osjećaj pred nastup. Uvijek je tako. Inače, u Zadru sam bila nekoliko puta, ali istina je da nikad nisam nastupala. Sretna sam što se nastup događa u vrijeme adventa, jer volim blagdansku atmosferu i toplinu, a kako ću osim svojih pjesama pjevati i prigodne božićne pjesme – lijepo se poklopilo. Upravo sam objavila CD s takvom glazbenom temom“, otkriva nam Osječanka kako će CD „Božićno jutro“ svjetlo dana ugledati baš na današnjem nastupu u Zadru. Vremenska prognoza za petak 1. prosinca je sjajna s obzirom kako je proteklih dana neumorno padala kiša. Bit će vedro, suho i bez kiše, a jedinu „Kišu“ – kako glasi nova Mijina stvar i video spot, donijet će i otpjevati ona sama od 20 sati na Trgu Petra Zoranića.

„Nadam se da nam neće trebati kišobrani“, zaključila je u šali. Ne šale se zato njezini sve brojniji fanovi: pjesmu „Život nije siv“ vidjelo je na YouTube kanalu već 2,8 milijuna ljudi, dok je „Kišu“ nakon samo dva tjedna od premijere pogledalo i poslušalo već 85 tisuća poklonika. Komentari su gotovo uvijek isti: „Ovo je vrh“. Koncert na Trgu Petra Zoranića počinje u 20 sati, a ulaz je kao i za sva druga događanja – slobodan.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...