Država za 11 i pol milijuna kuna prodaje zemljište u Stankovcima na kojem bi se trebao izgraditi aerodrom

Ministarstvo državne imovine objavilo je poziv za podnošenje ponuda za kupnju 12 nekretnina u vlasništvu države. Među nekretninama je i rezidencija bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Početna cijena vile u Grškovićevoj na zagrebačkoj Šalati je 6,2 milijuna kuna. Stjepan Mesić u toj je vili djelovao do početka 2017., kada ga je država deložirala na temelju odluke vlade Tihomira Oreškovića. Ukupna je površina vile, izgrađene 1937., s vrtom i garažom 650 m2, a stambenog prostora 350 m2. Nedavno je u potpunosti obnovljena. Jamčevina za nju iznosi 310.000 kuna. Može se pogledati 20. veljače i 1. ožujka, a natječaj traje do 27. ožujka.

Prodaje se i kompleks zemljišta u Stankovcima za 11 i pol milijuna na kojem bi se, prema prostornom planu zadarske županije, trebao izgraditi aerodrom. Tu je vijest zadovoljno dočekao načelnik općine Stankovci Željko Baradić.

“Evo, hvala dragom bogu i Ministarstvu državne imovine što je nakon 10 godina mukotrpnog rada i raznoraznih zavrzlama i otezanja, administrativnih barijera raspisalo natječaj za izgradnju aerodroma na prostoru općine Stankovci”, kazao je.

Traži se kupac i za vilu Svežanj u Kostreni. Smještena je uz more, a na više od 14 tisuća četvornih metara. Uz stambeni dio ima kuglanu, nekoliko igrališta, golemi park i gospodarske zgrade. Početna joj je cijena 22,8 milijuna kuna.

U Ministarstvu očekuju velik odaziv i na ovaj natječaj, a življu aktivnost u tom resoru vide i analitičari.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...