I Dominik Livaković odazvao se akciji pomoći bolesnoj djevojčici iz Vukovara

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na svom Facebook profilu objavio je apel za pomoć maloj Maši i njenoj obitelji.

13-mjesečna Vukovarka boluje od teške bolesti bubrega, a jedini spas je presađivanje bubrega za koje se treba otići na liječenje u inozemstvo. U statusu gradonačelnika Penave stoji:

Hrabra Vukovarka Maša ima samo 13 mjeseci i iza sebe preboljenih pet sepsi, nekoliko upala pluća, moždani udar, a prije dva mjeseca izvađen joj je lijevi bubreg. Sve su to posljedice rijetke i teške bolesti bubrega od koje boluje, a za koju nema lijeka. Jedino rješenje je transplatacija bubrega koja ju očekuje čim dosegne dovoljnu kilažu za operaciju. Nažalost, ovaj se zahvat ne provodi u Hrvatskoj nego će Maša na operaciju morati u inozemstvo što će ovoj mladoj obitelji predstavljati veliki financijski problem. Obitelj se zbog Mašinog liječenja već morala preseliti u Zagreb gdje je otac tek nedavno uspio naći posao. Mašina majka je na bolovanju, no nije uspjela ostvariti status njegovateljice jer je dijete hospitalizirano.

Kada se Mašin otac zaposlio u zagrebačkom kafiću Egoist bar Zagreb, vlasnici su pokrenuli dobrotvorni projekt putem kojega prikupljaju sredstva za Mašino liječenje i pomoć obitelji. Istom se pridružio i Zadranin, nogometaš Dominik Livaković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...