Mačke s Fortice na Pagu ugrožavaju i ljudsko zdravlje!

Populacija mačaka na paškoj Fortici nekontrolirano raste, a takva pojava na kraju može ugroziti ljudsko zdravlje, upozoravaju iz Veterinarske ambulante Pag. Trenutačno se na Fortici nalazi 40-ak mačaka čije razmnožavanje treba staviti pod kontrolu kako piše portal Otokpag.

Ovaj problem aktualan je nakon turističke sezone. U sezoni mačke dođu privučene hranom kojom ih nutkaju turisti, a kad turisti odu mačke ostanu bez izvora hrane. U novim okolnostima počnu slabjeti, šugave, dobiju bolesti od kojih neke mogu prijeći i na ljude.

Ova opasnost nije bezazlena jer mačke u potrazi za hranom ulaze i u kuće. Dodatni problem jest i što se razmnožavaju između sebe pa može doći do nepoželjnih genskih modifikacija.

– Najgore bi bilo sada mačke trovati. To je najgore rješenje. Naš prijedlog je da se one kastriraju, kako bi se cijela populacija održala pod kontrolom, kaže veterinarka u Veterinarskoj ambulanti Zvjezdana Paladina.

Građani su spremni uplatiti neke donacije da se te mačke kastriraju da se populacija na Fortici ne poveća. U Veterinarskoj ambulanti su spremni dati klopku za loviti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...