Ni traga od zime, za vikend gotovo da dolazi proljeće

Pretežno, na kopnu i djelomice sunčano. U unutrašnjosti mjestimice magla, ponegdje uz mogućnost za slabu oborinu. U nastavku tjedna promjenljivo te i dalje iznadprosječno toplo, osobito tijekom vikenda.

Od sredine dana naoblačenje sa zapada, poslijepodne i osobito navečer ponegdje uz kišu, a u gorju i susnježicu, javlja Državni hidromeeteorološki zavod.

Na kopnu će zapuhati umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, mjestimice s jakim, u gorju i olujnim udarima, a na Jadranu umjereno i jako jugo te jugozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura od 5 do 10, na Jadranu između 9 i 13 stupnjeva Celzijevih.

U prvom dijelu dana biometeorološke prilike bit će uglavnom razmjerno nepovoljne, a samo na krajnjem jugu Hrvatske razmjerno povoljne. Pogoršanje biometeoroloških prilika, će najranije započeti u najzapadnijim krajevima i najprije će ga osjetiti meteoropati, srčani bolesnici i astmatičari.

U četvrtak će biti djelomice sunčano, mjestimice uz povećanu naoblaku i uglavnom bez oborine. Ujutro je u unutrašnjosti ponegdje moguća magla ili sumaglica.

Vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni i južni. Na Jadranu umjerena bura i sjeverozapadnjak u okretanju na jugozapadnjak i jugo, najprije na sjevernom dijelu.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 1, na Jadranu od 4 do 7 stupnjeva Celzijevih. Najviša dnevna od 6 do 10 u unutrašnjosti te od 9 do 14 stupnjeva Celzijevih na obali i otocima.

Petak će duž većeg dijela obale biti većinom oblačan uz mjestimičnu kišu te jugo u jačanju. Za vikend će biti duljih suhih i sunčanih i razdoblja, no bit će vrlo vjetrovito uz jako jugo. Izraženija kiša moguća je potkraj nedjelje i u noći na ponedjeljak. S jugom će prema kraju tjedna temperatura rasti.

U unutrašnjosti od petka promjenljivije, pri čemu će u početku oblačnije biti u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije, a u sjevernim će predjelima u subotu i veći dio nedjelje biti suho uz gotovo pa proljetni dojam vremena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...