Luka Božić iz “osobnih razloga” otkazao nastup za reprezentaciju!

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Ivica Skelin objavio je popis kandidata uoči nastavka kvalifikacija za svjetsko prvenstvo koje će se 2019. održati u Kini.

Skelin je za dvije domaće utakmice protiv Rumunjske i Nizozemske, koje su na rasporedu 23. i 26. veljače u Zadru, pozvao 18 igrača.

‘Igramo kod kuće i Hrvatska protiv svake reprezentacije na svom parketu mora biti favorit. Rumunji imaju dosta dobrih klupskih igrača, dobra su i kompaktna ekipa, dobro trče. Nizozemce bolje poznajemo. Oni imaju sedam-osam dobrih igrača, a glavna snaga su im visoki centri i šuterska linija. Imaju i dobrog playmakera koji dolazi iz španjolske lige,’ kazao je izbornik Skelin.

Hrvatska je u prva dva kola upisala dva poraza. U Nizozemskoj je izgubila 61-68, a potom kod kuće od Italije 64-80.

‘Nakon dva uvodna poraza ove dvije utakmice su iznimno važne, pobjede su imperativ. Svi smo svjesni kakve su bile prve dvije utakmice,’ dodao je Skelin.

Izbornik je naglasio kako imamo dosta problema s ozljedama.

‘Imamo dosta problema s ozlijeđenim igračima, a to se prije svega odnosi na bekove. Popović, Stipčević, Katić i Ramljak su trenutačno ozlijeđeni i njihova situacija je neizvjesna. Pokušat ćemo ih osposobiti za prvu ili za drugu utakmicu,’ kazao je Skelin dodavši kako je Tomislav Zubčić otkazao nastup u reprezentaciji.

‘Rekao nam je kako se njegovi planovi ne poklapaju s planovima reprezentacije. Damjan Rudež je nedavno našao novi klub koji je tražio da ne nastupi za reprezentaciju, dok je Luka Božić otkazao iz osobnih razloga.’

Jedan od naših najiskusnijih igrača Marko Popović svjestan je značaja ove dvije utakmice.

‘Prvi i osnovni cilj je dobiti obje utakmice. Kvalifikacije smo otvorili s dva poraza i situacija je ozbiljna,’ kazao je Popović dok je Miro Bilan dodao: “Situacija u kojoj se nalazimo nije ugodna i ispred nas su dvije iznimno važne utakmice u kojima nemamo pravo na novu pogrešku.

Nakon dva kola vodi Italija s dvije pobjede, Rumunjska i Nizozemska imaju po pobjedu i poraz, a Hrvatska je na začelju s dva poraza, piše Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...