Marin Pernjak: “Općina Kolan dobiva vrtić do kraja 2020. godine”

Općina Kolan po prvi puta u svojoj povijesti kupuje zemljište. Otkriva nam to načelnik Općine Marin Pernjak, kao i razloge zbog kojih su se odlučili na taj korak, kako piše portal otokpag.

– Općina Kolan nema podobnog zemljišta u svom vlasništvu za realizaciju važnih projekata i njegova kupnja je naš strateški plan. Da bi smo mi krenuli u izgradnju bilo kakvog objekta, kandidirali naše projekte za fondove, nacionalne ili EU, prvi uvjet jest da imamo zemljište, kaže Pernjak.

Za metar četvorni 17 eura

Općina je kupila 3.000 metara četvornih u Kolanu na kojem će se nalaziti mjesno centralno parkiralište. U paketu s istim se nalazio i objekt spojen na komunalnu infrastrukturu, ali s neriješenim papirima. Ideja je isti legalizirati, te u njegovom prizemlju smjestiti tržnicu, a na katu bi se nalazili uredi Turističke zajednice Kolan. Za navedeno zemljište s objektom Općina je platila 52.000 eura.

Također kupljena su tri zemljišta ukupne površine više od 7.000 metara četvornih za 1,1, milijun kuna. Na najvećem zemljištu površine 3.000 metara četvornih gradit će se dječji vrtić u Kolanu.

 Radit će se vrtić za 55 djece. Izgradnja će biti u tradicionalnom stilu i djeca u njemu ući će se od malih nogu ekološkim vrijednostima i vrijednostima života na selu. Naše prognoze su da će vrtić biti otvoren najkasnije do početka 2020. godine, kaže načelnik Pernjak.

Gradit će se starački dom i posjetiteljski centar

Na drugom zemljištu će se graditi starački dom. Na trećem zemljištu se nalazi tradicionalna kuća u kojoj će se smjestiti prva i jedina tradicionalna zbirka na otoku Pagu i posjetiteljski centar. Sam objekt postao bi ishodišna točka svih kulturnih događanja u općini Kolan, kako kaže Pernjak.

Također kupljeno je zemljište na izlazu iz mjesta Mandre gdje se planira smjestiti reciklažno dvorište.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...