Petar Gorša osvojio europsku broncu

Povijest se ponovila i nasmiješila virskom strijelcu Petri Gorši: kao i prije dvije, osvojio je u mađarskom Gyoru brončanu medalju na netom okončanom Europskom prvenstvu u gađanju zračnim oružjem. Naslov europskog prvaka drugu godinu uzastopno osvojio je ruski strijelac Vladimir Maslenikov, postavivši pritom novi svjetski rekord u finalu sa 251.0 krugom.

Sportski ambasador otoka Vira Gorša u finale je ušao sa šestim rezultatom kvalifikacija (626,5 krugova), a nadomak borbi za odličja bio je i drugi hrvatski reprezentativac Miran Maričić (625,5) koji je imao deseti rezultat, a od osmoplasiranog Norvežanina Hagelunda bio je lošiji za 0,6 kruga.

U finalnom nadmetanju, u kojem osmorica najboljih iz kvalifikacija kreću od nule pucajući 12 metaka, nakon čega najlošiji otpada, a isto se nastavlja nakon svake serije od dva ispucana metka, Gorša je uspio izbjeći eliminaciju sve dok na vatrenoj crti nije ostao s dvojicom ruskih reprezentativaca. Aktualni europski prvak Maslenikov bio je neuhvatljiv, dok je Aleksander Drjagin nadmašio virskog strijelca za 0,2 kruga (pogodio 10.2, a Gorša 9,7).

Tako je Drjagin osvojio srebrno odličje, a Maslenikov je do zlata stigao popravivši svoj svjetski rekord postavljen na prošlogodišnjem EP-u u Mariboru. Na istom natjecanju europska prvakinja Snježana Pejčić nije uspjela obraniti naslov europske prvakinje u disciplini zračna puška 10 metara, u finalu EP-a u Gyoru zauzela je tek šesto mjesto. Zlatno odličje osvojila je Dankinja Stine Nielsen, srebrno Poljakinja Katarzyna Komorowska, dok je broncu osvojila Nizozemka Manon Smeets.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...