Gotovo je s hladnim vremenom, za vikend nam stiže proljeće i temperature do 16 stupnjeva

Nakon velikih hladnoća i visokih nanosa snijega za vikend nam stiže velika promjena vremena te ponegdje čak i proljetne temperature koje će sezati i do 22 stupnja Celzija. Pretežno oblačno uz povremenu kišu, u unutrašnjosti u prvom dijelu dana i snijeg te oborinu na granici snijega i kiše koja se smrzava u dodiru s tlom, prognozira za utorak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).  Na Jadranu su mogući i obilniji pljuskovi s grmljavinom, osobito u Dalmaciji poslijepodne i navečer. Na kopnu će oborina tijekom drugog dijela dana biti sve rjeđa pojava. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab, a na Jadranu će umjereno do jako jugo i južni vjetar postupno slabjeti i okretati na jugozapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura na kopnu od 2 do 7, na istoku viša, a na Jadranu većinom od 8 do 14 stupnjeva Celzijevih, donosi net.hr.

 Upozorenje meteoalarma

DHMZ je za gospićku regiju za utorak izdao narančasto upozorenje na opasno vrijeme i to zbog poledice zbog snijega i kiše koja se smrzava u dodiru s hladnim tlom.

“Visina snijega 5-15 cm. BUDITE SPREMNI na rasprostranjenu pojavu snijega i/ili leda koja će dovesti do prekida cestovnog, željezničkog i zračnog prometa i transporta te prouzročiti poremećaj kod aktivnosti na otvorenom”, stoji u upozorenju.

Za većinu ostatka zemlje izdano je žuto upozorenje koje označava potencijalno opasno vrijeme, također zbog poledice zbog snijega, ali i kiše koja se smrzava u dodiru s hladnim tlom.

Od srijede stiže sunce

DHMZ za sutra najavljuje promjenjivo oblačno vrijeme, duž Jadrana i u gorju povremeno s malo kiše ili pokojim pljuskom, a krajem dana uz prolazno više oblaka malo kiše može pasti i u središnjim predjelima. Na kopnu sredinom dana moguća su dulje sunčana razdoblja. Vjetar umjeren jugozapadni, duž obale i južni. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na Jadranu od 8 do 11 °C. Najviša dnevna od 4 do 9 na kopnu, a duž obale i na krajnjem istoku od 10 do 15 °C.

Promjenjivo oblačno vrijeme s ponegdje kišom očekuje se sve do vikenda.

Za vikend proljeće

Prema prognozama DHMZ-a, za vikend nas očekuju temperature koje će primjerice u Zagrebu u nedjelju rasti i do 19 stupnjeva Celzijevih, a u Slavonskom Brodu i do 22 stupnja.

U Dubrovniku i Zadru bi se temperatura mogla za vikend popeti i do 16 stupnjeva, u Šibeniku 15 stupnjeva, a u Rijeci će prema najavama DHMZ-a biti 14.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...