Ljetnim računanjem vremena stigle promjene za vozače, policija upozorava na par stvari

Pomicanjem kazaljke za jedan sat unaprijed u nedjelju, 25. ožujka, počelo je ljetno računanje vremena.

Ljetno računanje vremena u 2018. počelo je jutros u dva sata tako što se pomicanjem za jedan sat unaprijed vrijeme u dva sata računalo kao tri sata.

S ljetnim računanjem vremena prestaje obaveza paljenja svjetala na vozilima tijekom dana, osim za vozače mopeda i motocikla koji tijekom cijele godine moraju voziti s uključenim dnevnim svjetlima.

“Dolaskom ljepšeg vremena i povoljnijih vremenskih prilika na prometnicama se očekuje sve više vozača bicikala, mopeda i motocikala radi čega vozačima ostalih vozila savjetujemo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja i skretanja vozilom, veću pozornost obrate na ove kategorije sudionika u prometu te da im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima.

Uz poštivanje svih prometnih pravila i propisa, vozače mopeda i motocikala podsjećamo na obvezu nošenja propisane, homologirane i uredno pričvršćene kacige.

Bicikliste, koji se kreću kolnikom na javnoj cesti, podsjećamo da su noću i danju, u slučaju smanjene vidljivosti, dužni nositi reflektirajući prsluk ili reflektirajuću biciklističku odjeću. Izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom također trebaju biti označeni i pješaci ukoliko se noću ili danju u slučaju smanjene vidljivosti kreću kolnikom na javnoj cesti”, upozoravaju iz policije, donosi Index.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...