Ova nova društvena mreža navodno će zamijeniti posrnuli Facebook

Dave Morin, bivši zaposlenik Facebooka, pokrenuo je novu društvenu mrežu za koju je, nakon skandala s Facebookom jako porastao interes, piše Zimo.

Dave Morin je u Facebooku proveo četiri godine, gde je radio na razvoju tehnologija poput Facebook Connecta, koja je korisnicima omogućavala povezivanje profila s vanjskim internet stranicama.

Već tada mu se činilo da se situacija s korisnicima koji su sklapali sve više virtualnih prijateljstava i koji su dijelili pretjeranu količinu osobnih informacija, pomalo otrgla kontroli, i vjerovao je da postoji interes za društvenu mrežu na kojoj neće biti prijateljstava s nepoznatim ljudima, već samo s najbližima.

Iako je na početku privukla veliku pažnju korisnika i cijele Silicijske doline, mreža ipak nije ostvarila veliki uspjeh.

Ipak, prema objavi na Twitteru osnivača te kompanije, postoji mogućnost razvoja nove verzije Patha ili potpuno nove mreže koja bi trebala privući korisnike razočarane Facebookom.

Naime, nakon početka skandala s Cambridge Analyticom, Morin kaže da ga je kontaktirao veliki broj ljudi, i da je oduševljen brojem zahtjeva za novu verziju Patha.

 

Nakon objave ovog tvita, kontaktirao ga je jedan bivši direktor Patha i dvojica investitora koji su spremni uložiti sredstva u ovaj potencijalni projekt.

Pozvao je sve osobe koje su zainteresirane za suradnju na ovakvoj mreži da mu se jave, pa ako se skupi dobra ekipa koja ima želju za radom na projektu koji podrazumijeva stvaranje nove društvene mreže, počet će s njenim razvojem, prenosi Poslovni.

 
društvene mrežefacebookpath