Izaslanstvo Zadarske županije sutra putuje u Kinu

Župan Zadarske županije Božidar Longin u pratnji pročelnika Upravnog odjela za pomorsko dobro, more i promet Krešimira Laštre, 7. travnja 2018. godine putuje na sedmodnevni službeni put u Kinu, provinciju Hainan.

Zadarska županija i provincija Hainan u Narodnoj Republici Kini, u skladu s načelima Zajedničke kinesko-hrvatske izjave, u cilju daljnjeg jačanja i razvijanja prijateljstva i suradnje obiju strana te promicanja međusobnog razumijevanja između naroda Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine, kroz prijateljska savjetovanja ostvarile su namjeru uspostavljanja prijateljskih odnosa.

U ovom trenutku Kina ima s Hrvatskom najzrelije i najstabilnije bilateralne odnose u regiji. Hrvatska surađuje s Kinom kroz tri okvira: preko odnosa EU – Kina, zatim u okviru mehanizma Kina plus 16 te bilateralno. Upravo u bilateralnim odnosima, ulazimo u novu fazu s obzirom na ulazak kineskih investicija u RH, u kojima Zadarska županija namjerava biti predvodnik i to potvrđuje inicijativom uspostave suradnje s Hainanom.

Izaslanstvo Zadarske županije koje predvodi župan Božidar Longin, u pratnji veleposlanika RH u NR Kini Nebojše Koharovića, tijekom službenog posjeta provinciji Hainan sudjelovat će na uglednom gospodarsko-poslovnom summitu Boao Forum For Asia 2018. Župan Božidar Longin na međunarodnoj konferenciji ASEAN, koja se također održava u gradu Boao, obratiti će se na jednom od panela čija će tema biti potencijali kruzerskog turizma i mogućnosti suradnje na Pomorskom putu svile. Tamo će predstaviti Zadarsku županiju, luku Gaženica kao novu destinaciju kruzerskog turizma, s posebnim naglaskom na potencijale Zadra kao matične luke i razvoja suradnje u drugim gospodarskim djelatnostima u Zadarskoj županiji

Tijekom službenog posjeta NR Kini formalizirat će se suradnja Zadarske županije s provincijom Hainan potpisivanjem Pisma namjere o prijateljstvu i suradnji, a planirani su radni sastanci s turističkim agencijama i zrakoplovnim kompanijama provincije Hainan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...