Proljeće u punom zamahu; Za vikend ćemo ispijati kavice na temperaturama koje će rasti preko 20 stupnjeva

Danas će od jutra u većini krajeva biti oblačno ili promjenjivo oblačno uz povremenu kišu i pljuskove. Bit će i nestabilno, pa su, uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorju, mogući i jači grmljavinski pljuskovi. Puhat će jugozapadnjak, ali ipak nešto slabiji nego u srijedu. Na Jadranu će puhati umjeren vjetar, a u Dalmaciji ponegdje jako jugo.

I poslijepodne će diljem zemlje vrijeme biti nestabilno, ali uz sve manje kiše i pljuskova, koji će navečer i potpuno prestati. Prestat će i južina, a zapuhat će umjeren sjeverozapadnjak uz koji će onda biti i malo svježije – od 14 do najviše 16 stupnjeva.

I na istoku, u Slavoniji, vrijeme će biti promjenjivo uz povremene pljuskove, a prema večeri će doći do prestanka kiše. Zapuhat će slab zapadni vjetar, uz temperaturu do 17 stupnjeva.

Vrijeme u gorju bit će promjenjivo uz lokalne pljuskove, osobito u Gorskom kotaru. Oslabjet će i jak jugozapadnjak. Temperatura će iznositi od 12 do 14 stupnjeva. Na sjeveru Jadrana će tijekom dana vrijeme biti promjenjivo uz pljuskove, a prema večeri se prestanak kiše. Navečer će zapuhati i umjerena bura, donosi dnevnik.hr.

Dalmacija će cijeli dan imati posla s grmljavinskim pljuskovima i kišom. Navečer će doći do razvedravanja, a zapuhat će i umjerena bura. Najviša temperatura iznosit će 18 stupnjeva.

Kopnena Hrvatska konačno će dočekati sunčan vikend: Čeka nas stabilnije i toplije proljetno vrijeme, a prema vikendu temperature će se popeti i iznad 20 stupnjeva.

Na Jadranu će vrijeme u narednim danima biti slično: Nakon današnje kiše slijedi razvedravanje i sunce. Temperature će porasti na 20 i više stupnjeva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...