Zadranka Bernarda Pera izborila prvo četvrtfinale u karijeri

Bernarda Pera plasirala se u prvi WTA četvrtfinale u karijeri. Rođena Zadranka u osmini je finala nakon dva i pol sata slavila protiv Talijanke Sare Errani i tako izborila meč s Madison Keys.

Tenisačice su se na zelenoj zemlji terena u Charlestonu borile za četvrtfinala, a do prvog plasmana među osam najboljih na jednom WTA turniru stigla je Bernarda Pera. Rođena Zadranka pred svojim je navijačima u tri seta (6-3, 2-6, 6-4) bila bolja od Sare Errani i tako došla do najvećeg rezultata u karijeri.

Bernarda Pera i Sara Errani gotovo su se dva i pol sata borile za prolazak u četvrtfinale turnira. U kaotičnom prvom setu Pera je servis gubila dva puta, Talijanka čak četiri i set je na koncu otišao u ruke Zadranke s američkom putovnicom rezultatom 6:3. U drugom setu Errani se probudila i sa 6:2 poravnala na 1:1 u setovima.

Odlučujući set bio je priča za sebe. Talijanka je povela s 2:0 u gemovima, no odmah se potom počela žaliti na probleme s kvadricepsom lijeve noge. Bernarda je nakon toga uzela tri gema u nizu i povela s 3:2. Nastavak seta bio je festival loših udaraca i propuštenih prilika za Peru. Talijanka je jedva ubacivala servise u polje. Stanje na terenu najbolje opisuje podatak da je Pera servise protivnice u pravilu čekala dva, tri metra unutar osnovne crte, no svojim je promašajima držala Saru Errani u meču.

Bernarda napokon do breaka dolazi u osmom gemu trećeg seta, no odmah u narednom gemu bez osvojenog poena gubi servis i Errani se vraća na 5:4. Očajan servis još jednom je koštao Errani, jer je Pera na sljedećem servis gemu Talijanke napokon uspjela pravilno usmjeriti svoje udarce i još jednom oduzeti servis protivnici za konačnih 6:4.

Pera će se za prvo polufinale u karijeri boriti s Madison Keys koja je s 2:0 u setovima bila bolja od Camile Giorgi, piše Sportnet.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...