Zaplešimo svi skupa; Međunarodni dan plesa u nedjelju na Forumu

Desetu godinu za redom, plesni centar TALA u suradnji s brojnim gradovima organizira centralnu proslavu kroz zajedničku temu kojom se povezujemo i  dajemo ujedinjenu poruku za ples. Ove godine će se snimiti kretki video s desetak pokreta koji će u desetak gradova u Hrvatskoj izvesti različite plesne grupe. Toj akciji pridružit će se i Zadarski plesni ansambl koji u suradnji s radiom 057 organizira okupljanje ljubitelja plesa na Forumu. Uz njih, nastupit će i Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa, Baletna udruga Pirueta, Športski plesni klub Studio 1, Zadarska plesna udruga Tornadele, Kazališna udruga Antis, Circo Art, Plesna udruga s otoka Paga Kissa,  Klub ritmičke gimnastike Sirena

Međunarodni dan plesa ustanovio je UNESCO-ov Međunarodni odbor za ples Međunarodnog kazališnog instituta (International Theatre Institute) 1982. godine. Za taj dan odabrali su 29. travnja u čast i sjećanje na rođendan Jean-Gorgesa Noverrea, začetnika modernog baleta i jednog od najvećih plesnih reformatora.
Međunarodnim danom plesa nastoji se istaknuti i podsjetiti na vrijednost i važnost plesa kao umjetničke forme kao i “probuditi” one koji još nisu svjesni vrijednosti plesa i njegovog potencijal.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...