Cestitka_Uskrs

Ljeto je pred vratima, evo kako do ravnog trbuha u samo 7 dana!

Pogled na trbuh baca vas u depresiju, a od pomisli na skidanje u kupaći kostim pada vam mrak na oči? Ne očajavajte jer se osjećate kao većina žena u proljeće, no uz režim prehrane i vježbanja moguće je postići odlične rezultate.

Kate Adams, izdavačica knjiga o zdravlju i prehrani te osnivačica kluba ‘Flat Tummy Club’ upala je u zamku cjelodnevnog sjedenja pred kompjutorom što je rezultiralo viškom kilograma i nakupinama sala na trbuhu, bedrima i bokovima. Sama je osmislila plan vježbanje i prehrane pomoću kojeg je moguće izgubiti 3 kilograma u 7 dana te vježbom postići ravan trbuh.

1. KORAK
Vodite zabilješke o tome što, kada i koliko jedete. Također zapišite svoje mjere kako bi ih kasnije mogli usporediti s rezultatima koje ste postigli. Ovo vam se možda čini potpuno nepotrebno, no bilješke će vam pomoći da napravite plan te uvidite koje su vam slabe točke u provođenju dijete.

2. KORAK
Odmarajte se! Kortizol koji se oslobađa kad smo pod stresom tjera organizam da skladišti salo.

3. KORAK
1. Jedite tri glavna obroka dnevno i pet manjih porcija voća i povrća.
2. Ne budite gladni. Ukoliko su vam potrebne grickalice posegnite za zdravim namirnicama s liste.
3. Započnite dan s čašom mlake vode u koju ste iscijedili limun i popijte barem 8 čaša vode ili šalica nezaslađenog biljnog čaja dnevno.
4. Izbjegavajte kruh, umjesto sendviča pojedite tanjur juhe od povrća.
5. Slatkiše zamijenite voćem ili s nekoliko kockica tamne čokolade.
6. Oprezno sa soli. Izbjegavajte dodatno soljenje hrane koje potiče zadržavanje vode u organizmu zbog čega se osjećate napuhnuto.
7. Jedite polako i u miru.
8. Smanjite porcije na tanjuru. U početku će vam to biti šok, no uskoro ćete se osjećati bolje i zaboraviti na nepotrebno prejedanje.

Namirnice za ravan trbuh
Zobene pahuljice su pune vlakana i ne napuhavaju, a stvaraju osjećaj sitosti.

Jogurt je odličan međuobrok, možete ga upotpuniti medom i svježim sezonskim voćem, a pomaže kod probave. Izbjegavajte jogurt s manjim postotkom masnoće jer pospješuje nadutost.

Mononezasićene kiseline nalaze se u avokadu, maslinama, orasima, sjemenkama i tamnoj čokoladi i izuzetno su zdrave.

Zeleni čaj je antioksidans koji je odličan za zdravlje cijelog organizma i za ravan trbuh. Osim što utječe na visinu šećera u krvi i blagi je diuretik.

Krastavac je odlična namirnica koja pomaže u izbacivanu tekučine iz organizma. Jedite ga s korom koja potiče organizam na probavu.

Slatki zalogaji koje si smijete priuštiti!
– zdjelica bobičastog voća
– jedna manja banana
– kruška ili breskva bez kore
– jedna smokva
– jedna mandarina
– 3 do 4 manje kockice tamne čokolade
– čaša iscijeđenog svježeg soka
– integralni keksi s voćem

Slani zalogaji koje si smijete priuštiti!
– zdjelica miso juhe
– dvije šnite šunke i svježe cherry rajčice
– šalica običnog jogurta
– šaka koštuničavog voća
– polovica avokada

VJEŽBE
Nekoliko jednostavnih vježbi pomoći će vam da stignete do cilja. Odvojite 30 minuta dnevno za svoj ravan trbuh i budite uporni.

Vježba 1: Legnite na leđa, savinite noge i podižite gornji dio tijela s pogledom prema stropu. Napravite tri serije po deset ponavljanja.

Vježba 2: Legnite na leđa s nogama savijenim u koljenima i podignutim rukama prema stropu. Uz izdisaj podignite gornji dio tijela, te se uz udisaj spustite u početnu poziciju. Napravite tri do četiri serije od osam ponavljanja.

Vježba 3: Legnite na leđa s podignutim nogama pod pravim kutem, dlanove stavite na zatiljak, a laktove gurajte što više prema natrag. Iz tog položaja dotaknite lijevokoljeno desnim laktom i obrnuto. Napravite dvije ili tri serije po osam ponavljanja, piše Zadovoljna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...