Lučka kapetanija spašavala iznemoglog plivača kod Puntamike

Lučka kapetanija Zadar izvijestila je resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) o uspješno okončanoj spasilačkoj akciji prema iznemoglom plivaču.

Jučer, 25. svibnja u 19 sati službenici MRCC Rijeka zaprimili su poziv hitnosti očevidca o iznemoglom plivaču na poziciji 300 do 400 metara ispred gradske plaže Puntamika, slijedom čega su obaviješteni službenici Lučke kapetanije Zadar, koji su odmah isplovili u spasilačku akciju prema dojavljenoj poziciji, kamo su pristigli u 19.10 h.

U međuvremenu je do plivača doplovila i jedna manja privatna brodica hrvatske zastave. U more je za spašenim plivačem uskočio službenik LK Zadar, a prilikom izvlačenja spašenika iz mora na privatnu brodicu, u tome je pomagao vlasnik iste.

Nakon što je spašen plivač, pri svijesti, bez vidljivih ozljeda ali prilično iscrpljen, u odjeći i s ogrlicom oko vrata, prekrcan na spasilačku brodicu Zadarske kapetanije odmah je prevezen u Gradsku luku, kamo su pristali u 19.28h, kada su spašenika u daljnje medicinsko postupanje preuzeli već ranije angažirani djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar, čime je spasilačka akcija uspješno okončana.

Prema podatcima Lučke kapetanije Zadar, prikupljenim u okviru očevida, iz mora je spašen P.B.K. (rođen 1951. godine), državljanin Kraljevine Švedske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...