Ministrica Martina Dalić podnijela ostavku!

Premijer Andrej Plenković objavio je kako je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić nakon razgovora u Banskim dvorima podnijela ostavku. On ju je prihvatio.

Nakon jučerašnjeg i današnjeg razgovora Martina Dalić i ja odlučili smo da ona danas podnese ostavku na svoju dužnosti koju sam ja prihvatio, rekao je premijer.

Potpredsjednica je dala veliki doprinos, ne samo u gospodarstvu, nacionalnoj strategiji reformi i uvođenje eura, već i baveći se krizom u Agrokoru… Prije godinu i pol dana Vlada je držala konzinstentan stav da je odgovorost u kompaniji isključivo na vlasniku i upravi kompanije. Nismo dopustili stvaranje atmosfere kaosa i širih problema za hrvatskih financijski sustav. Istodobno, kao odgovorna vlada s tadašnjim koalicijskim partnerom, MOST-om, koji je bio informiran o svim aktivnostima i na njihovu inicijativu angažirani su stručnjaci van državne uprave, rekao je Plenković uz pojašnjenje kako se sve to radilo da se izbjegne stečaj Agrokora.

U dogovoru s premijerom podnijela sam ostavku na mjesto potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva. Odjednom ispada da sam ja postala uteg Vladi, ja to ne želim biti, kazala je Martina Dalić.

Zbog afere s mailovima potpredsjednice Vlade Martine Dalić, podsjetimo, u petak je održan i sastanak vladajuće koalicije, čiji se nastavak očekuje sutra, u utorak. U nedjelju je sve, ponovno, komentirao i premijer Andrej Plenković. Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je, pak, u nedjelju kako će, vezano uz mail komunikaciju potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić s konzultantima i odvjetnicima koji su radili na lex Agrokoru, rasvijetliti sva pitanja do kraja, a ako nešto nije bilo dobro, tražit će odgovornost.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...