Na frekventnim pješačkim zonama tijekom sezone postavit će se video nadzor?

Vijeće za prevenciju kriminaliteta Grada Zadra održalo je svoju drugu sjednicu s ciljem poduzimanja daljnjih mjera i radnji u prevenciji i suzbijanju kriminaliteta na području Grad Zadra te zaštite sigurnosti građana pod predsjedanjem gradonačelnika Branka Dukića.

U radnom dijelu su predstavljene radne skupine u segmentima koji su značajni za rad Vijeća. Voditelji radne skupine za sigurnost u prometu su načelnik prometne policije PU zadarske Ante Kardum i pročelnik UP za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Robertino Dujela; radne skupine za imovinski kriminalitet pročelnik UO za gospodarenje gradskom imovinom Tomislav Korona i policijska službenica za nadzor i planiranje mr.sc. Ivana Marić; radne skupine za mlade i ovisnost pročelnik UO za socijalnu skrb i zdravstvo Mario Pešut i pročelnik Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru prof.dr.sc. Zvjezdan Penezić.

Načelnik PU zadarske Anton Dražina predstavio je radnu verziju Programa rada Vijeća za mandatno razdoblje. Pročelnik UO za odgoj i školstvo Joso Nekić podnio je izvješće o realizaciji aktivnosti iz Nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“ koje su uključivale edukativna predavanja policijskih službenika učenicima zadarskih osnovnih škola, a izvedeno je i osam edukativno-informativnih predstava „Nasilje – za nasilje nema opravdanja“.

Predstavnici PU zadarske prezentirali su edukativno – promidžbeni plakat „Spriječimo požare na otvorenim prostorima“ čiji je cilj različitim distribucijskim kanalima doprijeti do svakog građana i upozoriti na potencijalne opasnosti paljenja vatre na otvorenom.

Članovi vijeća raspravljali su i o mogućnosti postavljanja video nadzora na najfrekventnijim pješačkim zonama grada u cilju sprječavanja krađa kao najčešćeg imovinskog delikta tijekom turističke sezone.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...