NHR bira vodstvo u Zadru; Uskoro predstavljaju projekt “majke odgojiteljice”

U subotu 5. svibnja u 11 sati u press centru dvorane Višnjik NHR Brune Esih ima izbornu skupštinu gradske organizacije.

Oko 200 izaslanika iz grada Zadra birat će svoje vodstvo. Skupu će prisustvovati sam vrh stranke, predvođen Brunom Esih te političkim tajnikom Zlatkom Hasanbegovićem.

S dobrim kapitalom startate u “utvrdu HDZ-a”, kakvi su planovi i hoće li biti više kandidata za predsjednika ?

Zadar je utvrda samo građana Zadra, definitivno imamo ogroman prostor na desnom političkom krilu ovdje. Na kraju smo se usuglasili i ići ćemo samo s jednom listom kvalitetnih ljudi koji pokrivaju sva područja; branitelje, zdravstvo gospodarstvo i ostalo. Djelovat ćemo kao jedno tijelo i tim, tu je naša snaga. Moram istaknuti mlade ljude koji su s nama, koji su operativno super sposobni i upravo oni su naš vjetar u leđa.

NHR ima svoje političko ja što su dokazali više puta i ne žele biti ničija filijala, nastavlja Lukić.

Sad nam je prioritet rješavati probleme građana i upoznavati se s najmanjima koji ih muče… U međuvremenu želimo izjednačiti plaće djelatnica u vrtićima s plaćama djelatnica u osnovnim školama na što Grad Zadar obvezuje članak 51. Zakona o predškolskom odgoju. Također, naši stručnjaci rade na projektu “majke odgajateljice” s kojim ćemo uskoro izaći u javnost, kaže Lukić.

 

Doznajemo kako je srž projekta “majke odgojiteljice” da svaka majka s troje djece od države dobije plaću. Izgubit će pritom pravo na neke povlastice kao što je vrtić, ali će zato biti novčano nagrađena za svoj, vrlo često podcijenjen posao u kućanstvu.

 
bruna esihhnrmajka odgojiteljicamate lukić