Zadarski komorni orkestar po prvi puta u crkvi sv. Nikole

U ponedjeljak, 4. lipnja s početkom u 20 sati u veličanstvenom ambijentu crkve sv. Nikole održat će se koncert Zadarskog komornog orkestara sa solistom Boštjanom Lipovšekom pod vodstvom dirigenta Aleksandra Kalajdžića.

Boštjan Lipovšek ove Sezone gost je u koncertnoj pretplati, ali i u ciklusu Zadarskog komornog orkestra. Taj vrsni kornist bio je gost gotovo u svim većim produkcijama Orkestra posljednjih nekoliko godina, osobito u izvedbama Beethovenovih simfonija u Katedrali.

Ovaj put pod čvrstom dirigentskom rukom Aleksandra Kalajdžića, hrvatskoga umjetnika sa stalnom adresom u Njemačkoj, Lipovšek će zablistati u solističkoj ulozi u izvedbi dvaju djela: Koncerta za rog i gudače Georga Philippa Telemanna i Rêverie za isti sastav Aleksandra Glazunova.

Ovaj koncert ujedno je i prvi nastup Zadarskog komornog orkestra u crkvi sv. Nikole, akustički skladnom prostoru sasvim jedinstvene kulise u kojem će zadarski gudači izvesti i Concerto grosso op. 6 br. 4 u D-duru Arcangela Corellija i Simfoniju br. 10 u h-molu Felixa Mendelssohna.

Ulaznice:

50 i 40 kn

Prodaja:

direktna prodaja

Od petka, 1.6. na Info pultu Kneževe palače

Radnim danima: od 11 do 13 i 18 do 20 sati

Subotom: od 11 do 13 sati

Nedjeljom: nema prodaje

Ispred koncertnog prostora sat vremena prije početka koncerta

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...