Žene diljem Hrvatske u akciji; Daruju maturalne haljine djevojkama koje si ih ne mogu priuštiti

Ne morate imati maturanta da znate da su maturalne večere ozbiljan trošak i ozbiljan stres. Počevši od petstotinjak kuna samo za večeru, do nekoliko tisuća kuna, ovisno o odijelu, cipelama, šminki, frizuri i, naravno, haljini koja može biti luđački skupa. Zato nas je gesta nekih dama koje su odlučile pokloniti ili posuditi svoje svečane haljine nekome tko si je ne može trenutno priuštiti, ozbiljno dirnula.

Čini nam se da se cijela stvar zarolala s curom iz Zagreba, Sarom Jahić Zelić, koja je objavila na fejsu i na Twitteru slike svoje maturalne haljine i napisala da je posuđuje curi kojoj treba za maturalnu. Nakon Sarina posta, počeli smo ih nalaziti sve više na fejsu; oglase u kojima žene, solidarno, nude svoje haljine maturanticama.

U nastavku smo izvukli neke od njih i, usput, kratko popričali s damama koje su ih objavile, piše Telegram.

1. SREBRNA HALJINA; VELIČINA: S (SARA JAHIĆ ZELIĆ, ZAGREB)

“Maturalna večer mora biti večer na kojoj ćete zablistati i zabaviti se. Zašto kupovati haljinu i odricati se nekih drugih stvari kad možeš posuditi prekrasnu haljinu koja nekome ionako stoji u ormaru”, rekla nam je Sara. Kaže da je svoju dobila baš konkretno za maturalnu i da je bila “malo skuplja”. Izgleda i da je svojim potezom uspjela inspirirati i neke prijateljice, pa je tako, recimo, jedna od njih, koja je vizažistica, odlučila pokloniti jednoj curi šminkanje za taj dan, a druga je također odlučila posuditi haljinu.

“To je ono što sam htjela postići, da se što više cura odluči posuditi svoje haljine. Jer, što je ponuda veća, to će se, vjerujem, više cura ohrabriti da ih zaista i uzmu”, kaže te dodaje da bi joj bilo žao da joj se cure ne jave samo zato što im je neugodno.

 

2. CRVENA HALJINA I JOŠ DESETAK DRUGIH; VELIČINA: M (BARBARA KREČAK, ZAGREB)

Barbara je vidjela Sarinu objavu i odlučila učiniti istu stvar. Kaže da je svoju maturalnu haljinu, i još desetak svečanih koje joj stoje u ormaru, odjenula dosad samo jednom. Živi u Zagrebu i spremna je posuditi bilo koju od njih.

 

Nakon ovih djevojaka, istu je stvar učinilo još njih desetak. Zadranke, pridružite se!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...