Osumnjičeni krijumčar migranata je 59-godišnjak iz Srbije

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim državljaninom Srbije kojeg se sumnjiči za krijumčarenje osoba i teško ubojstvo u pokušaju na štetu policijskih službenika.

59-godišnjaka su jučer prijepodne na području Srba uhitili policajci Postaje granične policije Donji Srb, a sumnja se da se dan i pol skrivao u šumi u pograničnom području.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja i na temelju prikupljenih dokaza osnovano se sumnja da se upravo on, u srijedu oko 22 sata, upravljajući kombi vozilom austrijskih nacionalnih oznaka, u dva navrata oglušio na upozorenja policije da se radi kontrole zaustavi i potom u predjelu Raštele, izbjegavajući blokadni punkt i bez namjere zaustavljanja, vozilo usmjerio prema policijskim službenicima.

Navedeno je učinio kako bi bijegom od policije prikrio da u tovarnom prostoru, u neljudskim i ponižavajućim uvjetima prevozi 30 migranata iz Iranaka i Afganistana koje je uz novčanu naknadu trebao prevesti na područje uz granicu s Italijom.

Zbog svega opisanog 59-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma i teškog ubojstva u pokušaju danas prepraćen pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke, priopćila je PU zadarska.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...