Što rade turisti kad nije sunčano i vruće? Na Paklenici se penju, u Starigradu jedre, igraju minigolf..

Iako su se kalendarski početak ljeta i produženi vikend poklopili s dva državna praznika, pogoršanje vremena nije obećavalo dobar provod za sve one koji su se uputili na more.

Na zadarskom području kiša nošena burom opustošila je plaže, ali tisuće domaćih i stranih turista uživa u svom odmoru. Kiša je stala, a stijene se osušile, pa od sunca penjači sada bježe u hlad kanjona Paklenice. Bure još uvijek ima, ali im u zavjetrini ne smeta.

“Vrijeme je promjenjivo, ali se da penjati. Stijena je super”, kaže Slovenac Mar.

Loše vrijeme za početak produženog vikenda nije omelo turiste u Starigradu. U moru i nema previše kupača, ali u hotelu ispod nacionalnog parka zbog bure gosti imaju grijani bazen, ali i mnoštvo sportskih sadržaja zbog kojih su došli u Starigrad, donosi RTL.

“Ja ne pratim vjetar, moj partner surfa. Pretpostavljam da je bilo divlje jučer. Ali, uživali smo za promjenu”, kaže Katty iz Velike Britanije.

“Vrlo smo zadovoljni. Bili smo ovdje i lani u rujnu”, dodaje Steve.

Velika ulaganja u hotel i suradnja s britanskom agencijom rezultirali su dobrim bookingom. Već sada je 75 posto svih kapaciteta puno, a od 1. srpnja do jeseni su potpuno rasprodani.

“Naš hotel surađuje surađuje s britanskom agencijom gdje je suradnja ostvarena tako da dovodimo goste koji su vezani uz sportski turizam, aktivni odmor, tako da oni u ovo doba kiše ili bure koriste intenzivno ostale programe koje imaju”, kaže Goran Babin, predsjednik Uprave Blue Sun Hotela Alan Starigrad Paklenica.

Malo vjetra dobro su iskoristili jedriličari, a nije smetalo ni veslačima na dasci. Za one koji su se odlučili držati kopna, mini golf ili biciklistička tura bili su bolji izbor. Gosti u punom kampu uživali su u opuštanju ispod borova.

“Veličanstveno je. Ima dana kada je ovdje jak vjetar, ali u Nizozemskoj imamo također snažne vjetrove, pa i snažnije od bure”, rekao je Nizozemac George.

Ako se i dogode dan-dva lošeg vremena, lipanjski turisti se ne uzbuđuju. Vrijeme na godišnjem ionako im je ugodno iskorišteno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...