Laurina kuća će imati tri spavaće sobe, uskoro počinje gradnja: “Moj život je bio užas. Sve se promijenilo”

Iskreno i emotivno svjedočenje mlade djevojke Laure Dragaš o njezinu teškom životu otišlo je u svijet. Samo na društvenoj mreži Facebook priču vas je pogledalo više od 700.000. I niste čekali! Krenuli ste pomoći. Dobri ljudi, znani i neznani, svi ste djelić ove lijepe priče!

Moj život je bio užas. Od tog datuma se sve mijenja, ne mogu vjerovati kako sad postoji nada da ćemo mi imati ono što smo htjeli, uzbuđeno opisuje Laura Dragaš trenutak kada se priča o teškom životu zakotrljala društvenim mrežama, a prethodno objavljena u emisiji HRT-a Labirint.

Sve je pokrenula Irena, obiteljska prijateljica. Teško joj je bilo gledati kako žive Laura i njezina obitelj, tražila je način kako im pomoći. Zvala je razne ustanove koji su govorili da nisu nadležni i potom nazvala na HRT te je pričom o Lauri u emisiji Labirint pokrenuta lavina dobrote.

Vaša pisma, poruke, mailovi, paketi, stizali su u dom obitelji Dragaš. Svima bi rado rekli – hvala! Njihova kućica od tada je najposjećenije odredište u Briševu.

Ekipa emisije Labirint pola godine poslije bila je na istom mjestu. Zimu je zamijenilo proljeće, proljeće ljeto, uskoro će jesen. Na prvi pogled sve je isto, ali ipak nije tako. Obrisi nove Laurine kuće sada se već jasno vide na projektu.

Općina Poličnik i njezin načelnik obećali su da će pomoći Lauri. i jesu – jednoglasnom odlukom dodijeljena im je parcela od 633 m2.

Kuća će imati tri spavaće sobe te uskoro počinje gradnja. Država je osigurala građevni materijal, a spremni su pomoći i mnogi drugi u gradnji te pri tome žele ostati anonimni. Darovat će namještaj i stolariju i drugo kako bi se osigurao novi dom obitelji Dragaš.

I to sve zahvaljujući hrabroj Lauri koja je ispričala svoju priču, emisiji Labirint i najviše vama – dobrim ljudima! Svima koji ste pomogli Lauri – hvala! S nestrpljenjem čekamo njezin novi dom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...