Turizam; Prihodi u prvih šest mjeseci 2018. godine veći 10%

Prema podacima Hrvatske narodne banke (HNB), u prvih šest mjeseci 2018. godine, prihodi od stranih turista iznosili su 3 milijarde eura, što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja rast od 10 posto, odnosno prihodovano je 276 milijuna eura više.

Rast prihoda od stranih turista zabilježen je i u drugom tromjesečju 2018. godine te je od travnja do lipnja ostvareno 2 milijarde i 558 milijuna eura prihoda od turizma, što je 9 posto više nego li u istom razdoblju 2017. godine, odnosno 222 milijuna eura više. Udio prihoda od turizma u BDP-u iznosio je u tom razdoblju 19,7 posto, odnosno 1,6 postotnih poena više nego li prošle godine u istom razdoblju.

„U ovom trenutku već smo premašili 100 milijuna noćenja i to mjesec dana ranije nego li protekle godine, a što nas posebno veseli u prvoj polovici ove godine ostvarili smo 3 milijarde eura prihoda od stranih gostiju što je 10 posto više nego li u istom razdoblju prošle godine. Rast prihoda u turizmu temelj je daljnjeg razvoja, investicija i povećanja konkurentnosti te upravo zato u našim aktivnostima, programima i zakonodavnim izmjenama stavljamo fokus na povećanje efikasnosti turističkog sustava, rast kvalitete i diversifikaciju ponude. Dosadašnji ostvareni rezultati su potvrda velikog iskoraka koji je napravljen prema cjelogodišnjem turizmu, ali vjerujem da ćemo u budućnosti biti još i uspješniji.“, komentirao je ministar turizma Gari Cappelli, donosi N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...