Zadarska policija presrela člana balkanske narko skupine, pronašli kokain vrlo visoke čistoće, vrijednost premašuje milijun kuna!

Na današnjoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi zadarskoj voditelj Službe kriminalističke policije Bore Mršić novinarima je predstavio rezultate kriminalističkog istraživanja nakon zatjecanja muškarca s kokainom u automobilu.

Policijska uprava zadarska isplanirala je i već duže vrijeme provodi aktivnosti na sprječavanju svih oblika krijumčarenja preko našeg područja. U okviru ovih aktivnosti policijski službenici Odjela za droge i Postaje prometne policije Zadar provode pojačane aktivnosti na autocesti A-1 i na državnim cestama.

Tako je jučer oko podne, na auto cesti A-1 u smjeru Splita, kod odmorišta Marune, u prometnom prekršaju uočen Audi A-3 bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka, u vlasništvu 37-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine.

Nakon zaustavljanja utvrđeno je da Audijem  upravlja 43-godišnjak iz Brčkog u Bosni i Hercegovini,  koji uz bosansko-hercegovačko ima i hrvatsko državljanstvo.

Izvršenim provjerama pobuđena je sumnja da bi se u vozilu mogli nalaziti krijumčareni predmeti, te je automobil vučnom službom premješten u krug Policijske uprave zadarske, gdje je po nalogu suca istrage Županijskog suda u Zadru izvršena pretraga kojom je pronađen i oduzet paket s ukupno 1.140 grama kokaina vrlo visoke čistoće.

Pronađeni su i uređaji za zaštićenu komunikaciju, te manji novčani iznos.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 43-godišnjak jedan od članova već detektirane istočno balkanske skupine umiješane u poslove s drogom. Također su povezani s kriminalnim miljeom na našem području, a kokain je bio namijenjen za daljnju preprodaju na južnodalmatinskom području, te će se kriminalističko istraživanje nastaviti u suradnji s drugim policijskim upravama.

43-godišnjak je, uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje  i prometa drogama, priveden pritvorskom nadzorniku te će biti odveden na ispitivanje kod Općinskog državnog odvjetnika, a potom i sucu istrage Županijskog suda u Zadru.

Ovo je do sada, najveća pojedinačna zapljena kokaina na području Policijske uprave zadarske, a s obzirom da je vrlo visoke čistoće, dileri ga gotovu uvijek miješaju s raznim supstancama kako bi mu povećali masu, te u konačnici na uličnom tržištu, vrijednost mu premašuje milijun kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...