Austrijski tabloid prenosi informaciju: “20 tisuća naoružanih migranata želi u Hrvatsku”

Prema informacijama iz Odjela migracija austrijskog Ministarstva unutarnjih poslova, više od 20.000 migranata sprema se na ”proboj” preko granice BiH i Hrvatske kako bi krenuli prema Centralnoj Europi, piše austrijski Kronen Zeitung, prenosi Index.

Austriju navodno brine što je spomenuti granični prijelaz Velika Kladuša samo 224 kilometara udaljen od austrijske granice te bi uspješan prelazak migranata mogao značiti prolazak novog vala izbjeglica kroz tu zemlju.

Svi su naoružani

”Naoružani su. Skoro svi imaju noževe”, rekao je neimenovani izvor iz austrijskog Ministarstva unutarnjih poslova.

”Hrvatska policija se pokušava nositi sa situacijom. No stvari su postale zabrinjavajuće. Nema više izbjegličkih obitelji, skoro da uopće nema žena među migrantima. Oko 95 % migranata su mladići koji žele na silu prijeći granicu u Velikoj Kladuši. Svi su naoružani, a jedan je granični policajac već izboden”, dodao je.

Proboj treba spriječiti

Prema informacijama iz Ministarstva, među migrantima u Bosni nema Sirijaca, nego većinu čine Pakistanci. Ima i Iranaca, Alžiraca te Marokanaca. Cilj im nije Austrija, nego Njemačka ili skandinavske zemlje. Naime, Austrija kod njih više nije na dobrom glasu. Migranti su dobro opskrbljeni, a mnogi imaju kreditne kartice UNHCR-a i UNICEF-a, piše Kronen Zeitung.

”Europa ne želi nametati pomoć Hrvatskoj. No treba spriječiti proboj u Velikoj Kladuši i zaustaviti dolazak desetaka tisuća migranata”, objasnio je neimenovani izvor.

Cijeloj situaciji može pomoći to što će od ovog mjeseca na granicu BiH i Hrvatske stići snage europske granične policije Frontex, piše Kronen Zeitung.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...