Ivan Lipotica iz Nina i njegova obitelj preko noći su ostali bez svega: “Sreća da sam iz požara uspio spasiti suprugu i kćer”

– Od jutra nam zvoni telefon. Ljudi nude pomoć, zovu čak i iz inozemstva. Tvrtka Pevec ponudila je donaciju za krovište. Hvala svim dobrim ljudima, ne možemo pronaći riječi zahvale, kroz suze su nam rano ujutro ispričali supružnici Lipotica.

U ponedjeljak u tri sata izgorio im je stan u zagrebačkom naselju Vrapče. Ivan (35), porijeklom iz Nina, je iz vatrene buktinje uspio spasiti trudnu suprugu Maju (33) i kćer Reu (3).  Za požar je kriv zamrzivač koji je stajao u gostinjskoj sobi, a plamen im je progutao i sve stvari koje su kupili za sina koji bi se trebao roditi 28. prosinca, pišu 24sata.

– Nedavno smo kupili dječji krevetić, prematalicu, kolica, ma baš sve za bebu. Sreća što sam uspio spasiti suprugu i kćer. U protivnom bih se ubio. Ali, sad se imam za što boriti i borit ću se da opet imamo dom – povjerio nam je jučer Ivan Lipotica.  Ovaj inženjer grafičke tehnologije radi dva posla kako bi supruzi na porodiljnom i kćeri osigurao što kvalitetniji i bolji život. Ispričao nam je kako je večer prije požara beskućniku dao 50 kuna.

– I onda se par sati kasnije nađeš u situaciji da tebi treba pomoć – tužno nam je rekao.

Suprugu Maju, inženjerku cestovnog prometa koja je u 37. tjednu trudnoće, ova tragedija duboko je potresla. Prisiljava se biti čvrsta zbog kćeri Ree koja se samo želi što prije vratiti u svoj dom od kojeg je ostalo samo zgarište. Tužna je što su joj izgorjele sve igračke, kuća za Barbi lutku koju joj je izradila kuma, što više nema svoju sobu i kutak za igranje koji je toliko voljela. S mamom i tatom je kod bake i djeda, ali djevojčica zna da to nije njezin dom.

– Najteže mi je zbog Ree. Dan nakon požara rekla  mi je: “Mama, sad sam se dosta ovdje igrala, idemo doma.” Tražila je da je odvedem gore. Gledala je uokolo i šutjela. Kad je progovorila, kroz šapat mi je rekla da će tata sve to počistiti i da ćemo ići gore živjeti – otirući suze rekla nam je Maja, pišu 24sata.

Svi koji žele pomoći djevojčici da s obitelji opet bude u svom domu mogu to učiniti uplatom na račun otvoren u Privrednoj banci na ime Maja Vunarić Lipotica , IBAN HR6923400093214717115 ili nazvati Ivana na broj 095/3545011

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...