Doživite najljepši zalazak sunca u Zadru

Zadarsko područje idealna je destinacija za odmor jer nudi sve što vam je potrebno povijesno-kulturne spomenike, brojne prekrasne otoke, jedne od najljepših plaža i uvala na Jadranu, blizinu nacionalnim parkovima, dobru prometnu povezanost, ukusnu tradicionalnu hranu i gostoljubive domaćine. Stoga nije čudno da zadarska regija već godinama privlači sve veći broj domaćih i inozemnih posjetitelja.

Grad Zadar je zasigurno najpoznatiji po „najljepšem zalasku sunca na svijetu” kako ga je opisao poznati filmski redatelj Alfred Hitchcock. A idealno mjesto za najljepše zalaske sunca je spomenik Pozdrav Suncu koji se nalazi na zadarskoj rivi uz Morske orgulje, još jedno remek djelo hrvatskog arhitekta Nikole Bašića na kojem valovi neprestano sviraju jedinstvenu glazbu. U Zadru također možete pronaći crkvu Sv. Donata iz 12. stoljeća kao i atraktivni Trg pet bunara koji se nalaze u starom gradu.

Također, radi odlične lokacije, iz Zadra možete posjetiti brojne otoke bilo trajektom bilo da iznajmite jedrilicu. U blizini je Dugi otok, jedan od najljepših otoka u Hrvatskoj koji je dom prirodnog fenomena parka prirode Telašćica te pješčane plaže i uvale Saharun. Zbog bijelog pijeska i tirkizne boje mora mnogi smatraju plažu Saharun koju jednom od najljepših hrvatskih plaža. Preko puta Zadra nalazi se zeleni otok Ugljan koji je mostom spojen s oazom mira otokom Pašmanom. Također u blizini su otoci Silba, Iž, Olib, Premuda, Škarda, Ist, Molat i otok Pag. Osim posjete obližnjim otocima, Zadar je na idealnom položaju za posjet atraktivnim nacionalnim parkovima i parkovima prirode koji se nalaze na tom području. Nacionalni park Plitvička jezera udaljena su oko 2 sata vožnje automobilom, dok je u blizini NP Paklenica, NP Kornati i NP Krka. Nadalje, park prirode Telašćica jedan je od najljepših parkova prirode.

Smještaj u Zadru i okolici

Mogućnosti za smještaj u Zadru i okolici su velike od hotela i turističkih resorta, privatnih apartmana, atraktivnih kuća za odmor do moderno opremljenih soba. Danas se trendovi mijenjaju te sve veći broj inozemnih gostiju, u želji da upoznaju lokalno stanovništvo te njihovu kulturu i običaje, često odabiru provođenje odmora u privatnom smještaju. Odmor u privatnom smještaju nudi brojne prednosti, te ukoliko ste u potrazi za modernim apartmanom u Novalji, šik sobi u Zadru ili atraktivnoj kući za odmor no otoku Pagu, zasigurno ćete biti zadovoljni pruženom uslugom ljubaznih domaćina. Provjerite razloge zašto brojni turisti s osmijehom na licu posjećuju grad Zadar i njegovu prekrasnu okolicu.

Kutak za privatne iznajmljivače

Privatni iznajmljivači odnosno vlasnici apartmana, sobe ili kuće za odmor, koji posluju uz direktan kontakt s potencijalnim gostima, mogu besplatno oglasiti svoje smještajne kapacitete na Apartmaninfo.hr. Svaki oglas objavljena na Apartmaninfo.hr osim na hrvatskom jeziku prikazuje se i na dodatnih 10 svjetskih jezika. Puno je prednosti za privatne iznajmljivače kod direktnog oglašavanja u odnosu na oglašavanje uz posrednike. Osim što ne plaćaju visoke posredničke provizije i agencijske naknade koje dosežu i 30% cijene smještaja, iznajmljivači imaju potpunu slobodu kod određivanja cijene smještaja i popunjavanja svojih kapaciteta što donosi veću popunjenost i veću zaradu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...