Stiže nam Partizan; Nazor: “Stanje s ozljedama je gotovo dramatično, a nema ni Magarityja”

Zadrane u subotu očekuje velika utakmica sa Partizanom u sklopu 16. kola, regionalne ABA lige.

Podsjetimo se, Ante Nazor preuzevši klupu Zadrana nije mogao bolje početi, odveo je momčad u Beograd nakon samo tri dana treninga i prvi put nakon 14 godina ostvario gostujuću pobjedu na ovom vrućem terenu, uz neviđenu dominaciju od prve do posljednje minute.

Situacija u Beogradu nakon zadarskog poraza dovela je Partizan do smjene trenera, dovođenja kvalitetnog playmakera i u konačnici stizanja do četvrtog mjesta u ABA ligi. Ne sumnjamo da će Beograđani uložiti sve sile kako bi konkurirali  i zadržali se u krugu najboljih, dok se Zadar trenutno fokusira na izdizanje iz zone opasnosti.

„Ovo je utakmica od velikog značaja, ne trebam naglašavati što bi nam pobjeda značila za očuvanje statusa u ABA ligi. Od našeg posljednjeg susreta Partizan je kvalitetnija momčad, imaju dosta manevarskih igrača, zbog čega moramo odsjeći njihovu vanjsku od unutrašnje linije. Pred nama su veliki energetski zahtjevi kako bismo parirali u obrani i skoku, a nema boljeg primjera kako to raditi od utakmice koju smo dobili u Beogradu“, poručio je na jutarnjoj konferenciji trener Nazor.

Zadar trenutno ima dosta problema s ozljedama, pa je izvjesno kako neće nastupiti Krajina i Planinić, Vaughn je na granici igrati ili ne igrati, dok je Brzoja unatoč bolovima u leđima na raspolaganju za utakmicu.

„Stanje s ozljedama je gotovo dramatično, što se vidjelo i na prošloj utakmici, kada smo nakon isključenja Dašiča ostali na svega šestorici. Liječnička služba ulaže velike napore da sve igrače osposobi za utkamicu, pričekat ćemo posljednje nalaze kako bismo odlučili tko može nastupiti“.

Osim ozlijeđenih, Zadranima već dugo zbog korištenja nedopuštenog lijeka nedostaje i William Magarity.

„Pričao sam s Magarityjem, on to teško podnosi, i kao sportaš i kao čovjek. To je jedna surova situacija u kojoj bolesni čovjek uzme lijek koji i inače koristi, ali zbog jedne banalne pogreške, papira kojeg nije predao, to bude proglašeno dopingom. Saslušanje koje je imao kod nas budi nadu kako kazna ipak neće biti maksimalna i kao će se on brzo priključiti momčadi“, komentirao je trener.

S obzirom na vrijeme provedeno u klubu, kako Nazor ocjenjuje Zadar kojeg je preuzeo prije pobjede nad Partizanom i ovaj današnji?

„Mi smo promijenili playmakera, na visokim pozicijama doveli Dašića i Žorića, igrače koji dugo nisu igrali, izgubili Magarityja… Puno je to promjena i treba vremena da se prebole dječje bolesti i pronađe kemija među igračima. Mi smo u tom procesu, ali i Partizan oscilira. Trebamo minorizirati razdoblja naše loše igre i iskoristiti njihove slabosti“,zaključio je Nazor.

Košarkaški klub Zadar poziva sve ljubitelje kluba i navijače da dođu i podrže svoju momčad u ovom značajnom ogledu koji će se održati u subotu s početkom u 17:00 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...