Ispovijest djevojke: “Profesorica ništa nije primijetila, rekao mi je da će me napasti ako progovorim”

– Premjestio se u klupu iza mene jer mu je bilo dosadno i s upaljačem je palio nekakve papiriće. Onda je počeo zagrijavati njegov metalni dio i dva puta mi ga je prislonio s vanjske strane nadlaktice. Nakon toga opeklina je izgledala kao slovo U. Kad sam mu to rekla, on mi je odgovorio: ‘Eto, sad se možeš hvaliti da si ustaša!’, ispričala nam je 15-godišnja učenica prvog razreda Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole u Zadru, koju je kolega iz razreda doslovno žigosao tijekom nastave hrvatskog jezika u srijedu prijepodne.

Nakon što ju je opekao, ponovno je zagrijao upaljač i po vratu je na isti način opržio drugog učenika koji je sjedio u klupi s 15-godišnjakinjom.

– Profesorica nije primijetila što je napravio, ali je primijetila dim od papirića i uzela mu upaljač. Ja nisam smjela ništa reći. Zaprijetio mi je da će me napasti ako ikome kažem – priča 15-godišnja V. Shala, djevojka albanskog podrijetla.

Ravnatelj škole, naime, cijeli incident je okarakterizirao kao “dječju igru i šalu”.

– Kako to profesorica nije vidjela zaista ne znam, tu osjećam krivnju. Profesorica još uvijek nije napisala izvještaj o incidentu, a nisam siguran da će uopće doći na posao. Uznemirila se i zbog medija pa nije sigurna da može normalno održati nastavu – kaže ravnatelj škole Jozo Dragić, bivši gradski vijećnik iz redova HSP-a, koji ne vidi problem u tome što nije zvao policiju u školu. Štoviše, u srijedu, nakon incidenta, pozvao je u svoj ured roditelje djece koja su sudjelovala u događaju s ciljem da se stvari utišaju kako nitko od njih, ali ni škola, ne bi imali posljedica. Bio je to, kaže ravnatelj Dragić, dogovor između roditelja i djece.

– Roditelji su se na sastanku kod mene zajedno sa svojom djecom dogovorili da neće zvati policiju kako maloljetnici ne bi imali nekakav policijski dosje – potvrdio je Dragić, dodajući kako se otac žigosane djevojke s tim nije složio te se obratio medijima i ispričao im što se u školi dogodilo njegovoj kćeri.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...