Murganić na rubu suza: “Vidjet ćemo kako je centar skrbio za obitelj, gdje su propusti…!”

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić došla je u Zadar kako bi se upoznala s detaljima šokantnog slučaja koji se jutros dogodio na otoku Pagu.

“Stravičan čin roditelja, stradala su mala nevina djeca. Mislim da je to nezapamćen događaj, nisam mogla ostati u Zagrebu i iščekivati vijesti. Željela sam vidjeti djecu i razgovarati s liječnicima. Nakon toga idem u Centar za socijalnu skrb”, rekla je ministrica nakon razgovora s liječnicima u zadarskoj bolnici, javlja N1.

“Odmah sam uputila inspekcijski nadzor od strane Ministarstva, zahtjevala sam stručni nadzor. Želimo vidjeti cijeli tijek događaja, kako je centar skrbio za ovu obitelj, gdje su propusti, odnosno što nismo učinili”, dodala je.

“Iskreno se nadam da će djeca ozdaviti i da će imati što manje trauma i da će im djetinjstvo proći u najboljem redu”, rekla je emotivno ministrica koja je bila na rubu suza.

Na pitanje zašto je obitelj bila u tretmanu centra za socijalnu skrb, ministrica kaže kako je obitelj i ranije imala neprilike i probleme s izvršavanjem roditeljske skrbi prema starijem djetetu koje nije u bolnici. O detaljima nije htjela govoriti.

Naglasila je kako je “ovo nešto što nas je strašno pogodilo”.

Govoreći o tome je li bilo propusta ministrica Murganić je rekla kako ne bi angažirala dva inspekcijska nadzora da ne misli da je to potrebno.

“Ponekad imamo situacije na terenu u kojima samo kroz pisanu dokumentaciju imamo potpun uvid i možemo dati procjene. Ovdje mislimo da su potrebni temeljiti izvidi. I moj razgovor u Centru za socijalnu skrb će stvoriti sliku i riješiti dileme koje sada imam”, rekla je ministrica.

Nije otkrila je li i ranije bilo prijava nasilja u ovoj obitelji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...