Radnici Liburnije traže povećanje plaće, reguliranje smjena i prijem kod gradonačelnika Dukića

Radnici Liburnije d.o.o. Zadar putem svojih sindikalnih predstavnika traže od Uprave tvrtke povećanje osnovice plaće barem 10 %, te traže izmjene i dopune Kolektivnog ugovora u svezi reguliranja noćnog rada, tjednog odmora, putnih troškova, kao i povećanje drugih materijalnih prava, naknada i dr.

U svezi s navedenim, a posebno u svezi zahtjeva za povećanjem plaća radnicima Liburnije d.o.o. Zadar, Teritorijalni Ured SSSH Zadar po pravnom povjereniku Vedran Uranija i sindikalno povjereništvo Podružnice SPIVH-a pri Liburniji d.o.o. Zadar, odnosno po sindikalnom povjereniku Marinu Sikiriću, zatražit će prijem kod gradonačelnika Grada Zadra g. Branka Dukića i argumentirano obrazložiti predložene i opravdane zahtjeve radnika za povećanjem plaća, kao i reguliranjem i povećanjem drugih materijalnih naknada.

Upravi Liburnije, odnosno direktoru g. Edvinu Šimunovu, bit će upućen zahtjev za sastanak u svezi izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora, koji je zaključen u toj tvrtki prije dvije godine.

“Sindikalni predstavnici pridržavaju pravo na poduzimanje odgovarajućih sindikalnih akcija u skladu sa Zakonom i Kolektivnim ugovorom, u slučaju potrebe i neispunjavanja sindikalnih i radničkih zahtjeva za povećanjem plaća i drugih zahtjeva za reguliranjem i povećanjem materijalnih prava”, kaže Vedran Uranija, pravni povjerenik SSSH Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...