Žigosana djevojka potvrdila: “Ravnatelj nije htio pozvati policiju ni Hitnu pomoć u školu”

U  Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj srednjoj školi učenik prvoga razreda jučer je užarenim predmetom u obliku slova ”U” žigosao kolegicu i kolegu. Djevojka ima dvije opekline na ruci, a mladić je opečen po vratu.

“Ja i kolega smo sjedili u klupi i taj počinitelj je sjedio iza mene i palio je papiriće, papir se zagrijavao i sa zagrijanim upaljačem je meni prislonio na ruku”, prisjeća se istraumatizirana djevojka iz zadarske ekonomsko-biotehničke škole.

I tako kaže, više puta. Ožiljak je 15-godišnjakinja zadobila za vrijeme nastave.

“I onda je ostalo slovo ‘U’ i rekao je: ‘Sad si ustaša i sad se možeš hvaliti time'”, prepričava napadnuta djevojka. Kaže kako su i ona i kolega iz razreda najprije šutjeli o ovom događaju, no kasnije su ipak odlučili sve prijaviti razrednici koja je o svemu izvijestila ravnatelja.

“Šutjeli smo jer nismo smjeli reći to na glas. Bojali smo se da, ako kažemo, da će nas nazivati drukerima, da smo ga izdali, da je sve to bila samo zezancija. Zbog toga smo šutjeli”, ispričala je djevojka.

Ispričala je kako ih je, nakon što je doznao za slučaj, ravnatelj okupio – i njih i njihove roditelje te da je odbio o slučaju alarmirati policiju.

“Nije htio pozvati policiju ni Hitnu u školu, iako smo mu mi rekli da se zove policija. On to nije htio”, kazala je 15-godišnjakinja kojoj je mučno boraviti u razredu s vršnjacima koji u takvom činu ne vide ništa sporno.

“Ostali kolege iz razreda su na njegovoj strani, slažu se s njim i sve im je ovo zezancija. No nije. Loše mi je u toj školi, nije lijepo živjeti u takvom okruženju gdje nitko ne vidi problem”, ispričala je za RTL žigosana djevojka.

Otac: Nisu zvali hitnu ni policiju

Njezin otac Adem Shala ponovio nam je kako je razočaran upravom škole koja o tom događaju nije obavijestila ni policiju ni hitnu.

“Nisu zvali ni hitnu ni policiju. Htjeli su to sakriti. Najviše me šokiralo da je netko, znajući da je ona Albanka, išao joj žigosati slovo ‘U'”, istaknuo je potreseni otac za HRT.

Napomenuo je i kako to nije prvi slučaj nasilja u toj školi te da mu je kći nakon svega zaprimila prijeteće poruke smrću i to preko mobitela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...