Momčad će na travnjak istrčati u majicama s Hrvojevim likom; Utakmica prožeta posebnim emocijama

Danas s početkom u 15.30 na Stanovima nogometaši Zadra igraju utakmicu 18. kola Druge HNL protiv Lučkog. Kako se u srijedu, 3. travnja navršava jedanaest godina od prerane smrti našeg Dvanaestog anđela, Hrvoja Ćustića, ova će utakmica za nas, kao i svake godine u ovom dijelu sezone, biti prožeta posebnim emocijama.

Prije početka susreta predstavnici klubova položit će vijence na mjestu Hrvojeva stradanja, a igrači jedne i druge momčadi na travnjak će istrčati u majicama s njegovim likom.

– Za sve u našem klubu, a pogotovo za nas koji smo tu odrasli, ove su utakmice nešto posebno. Nemoguće je opisati te emocije kada igramo u sjećanje na Hrvoja. Mogu samo obećati da ćemo i ovaj put ostaviti srce na terenu i dati sve od sebe da našem Dvanaestom anđelu poklonimo pobjedu – kaže Kristijan Jurić.

Emocije su, naravno, samo dodatan faktor koji će Zadranima dati snagu u dvoboju dvoboju s neugodnim protivnikom. Za pobjedu će se, svjesni su toga svi u momčadi, trebati itekako potruditi.

– Iz kola u kolo potvrđuje se koliko je Druga HNL izjednačeno natjecanje u kojemu svatko može pobijediti svakoga. Lučko trenutačno ima dva boda više od nas i to nam je dodatan motiv da ih pobjedom prestignemo na ljestvici. Neće biti lako, ali vjerujem da ćemo to uspjeti.

Jurić je u karijeri kratko nosio i dres sutrašnjeg protivnika, no od tog razdoblja štošta se promijenilo u momčadi Lučkog.

– Igrački kadar se gotovo potpuno izmijenio, a trener je ostao isti. Znam da preferira vrlo tvrdu igru, o čemu najbolje svjedoči njihova gol razlika ove sezone 11-13. Dali su i primili najmanje golova, a imaju dobar bodovni saldo. U Zadru će sigurno imati svoju računicu, ali mi se moramo nametnuti od prve minute i pokazati tko je gazda na Stanovima – ističe Jurić.

Nakon četiri osvojena boda u posljednja dva kola, atmosfera u zadarskoj momčadi je vrlo dobra. Iako nema kartoniranih Jure Jerbića i Antonia Repića, u sastav se vraćaju Dragan Župan i Vlatko Blažević.

– Dobro smo trenirali ovaj tjedan, raspoloženje je dobro i spremni smo. Znamo što nam je činiti da bismo osvojili tri boda, a to je prije svega ponoviti onakav pristup kao protiv Sesveta. Moramo ući maksimalno agresivno i borbeno od prve minute i uz podršku naših navijača, vjerujem u pobjedu – kazao je Jurić i za kraj dodao.

– Još jednom pozivam sve Zadrane i prijatelje nogometa da dođu na Stanove te da još jednom zajedno odamo počast našem Dvanaestom anđelu na mjestu koje je najviše volio.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...