Pobjeda za Hrvoja; Knežević i Blažević matirali Lučko

Ove su utakmice posebne. Ove se utakmice igraju srcem. I ove utakmice pobjeđuje Zadar. I ove su godine nogometaši Zadra slavili u utakmici igranoj u čast svog Dvanaestog anđela, Hrvoja Ćustića. Lučko se pokazalo kao dostojan, tvrd, protivnik, ali naši su momci odigrali odlično, borbeno i srčano svih 90 minuta te su golovima Lovre Kneževića i Vlatka Blaževića došli do zaslužene pobjede 2:1.

Prije početka susreta predstavnici klubova, prof. Josip Bajlo na jednoj strani i Petar Plahutar na drugoj te kontrolor suđenja Nikola Antolović, položili su vijence na mjesto Hrvojeva stradanja ispod istočne tribine, a igrači obje momčadi i suci na teren su izišli u majicama s njegovim likom. Minutom šutnje još je jednom odana počast našem Hrvoju, nekoliko dana prije 11. godišnjice njegove smrti.

Kada se krenulo s centra, Zadrani su odmah pokazali agresivnost i želju da nametnu svoj ritam. U prvih dvadesetak minuta dvaput je zaprijetio kapetan Dragan Župan i tako najavio ono što će se dogoditi u 24. minuti. Da, baš u 24., simbolično, kao i broj kojeg Hrvoje nosio na dresu.

Nicholas Llanos je proigrao Kristijana Jurića na desnoj strani, a ovaj ubacio prizemnu loptu u srce šesnaesterca, gdje je natrčao Knežević i pogodio u desni golmanov kut za 1:0. Bio je to prvi pogodak u dresu Zadra na našeg “Pivca”, kako ga od milja zovu suigrači.

Nastavio je Zadar napadati. Župan je lijepom okomitom loptom izbacio Kneževića u novu priliku, ali je vratar Lučkog ovaj put bio za sekundu brži. Gosti su svoju najbolju priliku imali u 44. minuti, kada je Ante Knezović pucao glavom iz velike blizine, ali je Josip Bender izvrsnom intervencijom sačuvao svoju mrežu netaknutom.

I u 53. minuti se Bender istaknuo odličnom reakcijom, odbivši loptu u korner, ali nepunu minutu kasnije morao je potpisati kapitulaciju. Upravo nakon tog kornera najviši je u skoku bio Harris Kaltak, koji je u igru ušao na poluvremenu i glavom neobranjivo zabio za 1:1. Taj gol samo je nakratko poremetio zadarske planove, no vrlo brzo plavi su ponovno počeli napadati.

U 66. minuti Jurić je uputio dva vrlo opasna udarca prema golu, no jednoga je vratar Lučkog odbio u korner, a drugi je završio malo preko gola. Bila je to najava novog zadarskog vodstva. U 68. minuti Filip Žderić je proigrao Llanosa na desnoj strani, a ovaj sjajno ubacio u srce kaznenog prostora, gdje je naletio svježi Blažević i glavom pogodio za 2:1.

Do kraja su Zadrani znali sačuvati stečenu prednost, a najveću priliku da je i povećaju imali su u 90. minuti, kada je Llanos pogodio vratnicu. Ono što je u konačnici najvažnije, nova tri boda upisana su na naš konto, sedam u posljednje tri utakmice pa smo trenutačno skočili na šesto mjesto prvenstvene ljestvice.

U sljedeća tri kola Zadar će triput gostovati i to redom kod Dugopolja, Hajduka II i Kustošije, a sljedeća domaća utakmica na rasporedu je 27. travnja, kada na Stanove stiže Varaždin.

ZADAR – LUČKO 2:1

ZADAR – Stadion Stanovi. Gledatelja: 500. Sudac: Dario Kulušić (Šibenik). Pomoćnici: Neven Gulin (Šibenik) i Hrvoje Ćatipović (Split). Strijelci: 1:0 Knežević (24′), 1:1 Kaltak (54′), 2:1 Blažević (68′) . Žuti kartoni: Kaltak, Knezović (Lučko).

ZADAR: Bender – Pranić, Tokić, Ikić, Surać (od 54′ Žderić) – Muić, Begić, Jurić (od 85’ Jurjević) – Knežević (od 63’ Blažević), Župan, Llanos. Trener: Mislav Karoglan.

LUČKO: Koprić, Puntar (od 46′ Kaltak), Živković (od 64′ Škvorc), Knezović, Lončar, Renić (od 55′ Vajdačić), Prelčec, Roglić, Ceraj, Polić, Kunštić. Trener: Dražen Biškup.

Foto: NK Zadar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...