Pozitivan na kokain; Zadarski rukometaš Josip Maršan pao na doping testu

Josip Maršan (23) je bio pozitivan na kokain i suspendiran je do daljnjega, objavio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Hrvatski rukometaš koji igra za Umag pao je na testu provedenom 2. ožujka. Bio je pozitivan na kokain i suspendiran je od 20. ožujka do daljnjega.

– Rukometašu Josipu Maršanu, nakon dopinškog testiranja provedenog 2. ožujka 2019. na Prvenstvu Hrvatske u rukometu, otkrivena je prisutnost zabranjene tvari kokaina i njegovih metabolita koja se nalaze u kategoriji S6.a Nespecificirani stimulansi iz Popisa zabranjenih sredstava 2019. Nakon provedene revizije nalaza, razvidno je da se radi o očiglednom kršenju odredbe 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZJZ te je sportašu određena privremena suspenzija od dana 20. ožujka 2019. Sportaš nije tražio otvaranje B uzorka. Služba za antidoping HZJZ-a, u skladu s poglavljem 8 Pravilnika, odlučila je iznijeti predmet pred Stegovno vijeće HZJZ-a, stoji u priopćenju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, pišu 24sata.

Iz PPD Zagreba otišao nakon jedne utakmice

Rukomet je počeo igrati u rodnom Zadru u sedmom razredu osnovne škole, a krenuo je u RK Arbanasi. Potom je dvije i pol sezone igrao u RK Zadru odakle je otišao u Umag. Njegove dobre igre privukle su pažnju Zagreba koji mu je u prosincu ponudio ugovor. U PPD Zagrebu je odigrao jednu prijateljsku utakmicu, a onda se vratio u istarski klub.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...