Nela Šarić povodom nastupa na Tuna, Sushi & Wine Festivalu: “Obožavam japansku hranu, a posebno me veseli skoro otvaranje restorana japanske kuhinje u Zadru”

Zadarska sopranistica Nela Šarić upravo se nakon leta bila prizemljila na čvrsto domaće tlo s prtljagom, kada smo je uspjeli dobiti. Nije se još uspjela raspakirati, ali otvorila je svoj dio priče o uvodnoj svečanosti petog po redu zadarskog Tuna, Sushi & Wine Festivala. Slavnu Zadranku koju je glazbena publika u Zadru posljednjih godina jako dobro upoznala, sada će ponovno uživo moći vidjeti i slušati u petak u atriju palače Cedulin. Od 11 sati kreće program otvorenja, a Nelin pjevački dio zove se Sakura Yokocho i Tamo gdje sam rođen. Drugu pjesmu s kojom će zadarska sopranistica nastupiti ne treba previše predstavljati jer je riječ o popularnoj skladbi vječnog Tomislava Ivčića koja govori o ljubavi prema svojemu kraju, dok je prva, japanska i također ljubavna, posvećena nečemu drugomu.

– Pjesma govori o ljubavi muškarca i žene u vrijeme cvjetanja trešanja, a doslovan prijevod bio bi Aleja procvalih trešnji. U Japanu postoji poseban odnos prema cvijetu trešnje, pa je i pjesma zaista prekrasna – kaže Nela. Sakura Yokocho je skladao slavni japanski kompozitor Sadao Bekku, poznat po soundtracku za kultni film strave Matango, no u ovom slučaju jezik i note puno su nježniji. Kako takvu suptilnost i tankoćutnost izraziti na jeziku koji nije materinji?

– Nije nikakav problem. Više sam puta pjevala na drugim jezicima, a ovu sam pjesmu na japanskom izvodila i u Japanu. Bit će mi zadovoljstvo, jednako kao i pjevanje pjesme koju je Tomislav Ivčić svima ostavio kao lijepu i dragu uspomenu – veseli se mlada sopranistica nastupu u petak. Veseli je, kaže dalje, također i samo festivalsko događanje jer posebno voli japansku kuhinju, a taj prepoznatljivi ukus i način Japana bit će uskoro dio zadarske gastronomske ponude. Nela objašnjava zašto:

– Jako volim japansku kuhinju. Svaki puta kada idem u Japan, jednostavno se preporodim. Hrana im je zaista iznimne kvalitete, pa slobodno mogu kazati kako je izvrsna. Zato se punog srca veselim TSWF-u jer je to divan događaj za Zadar, a posebno skorom otvaranju restorana japanske kuhinje u Zadru kao lijepom dodatku našoj kvalitetnoj hrani.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...