Plesna Udruga Tim iz Preka proslavila desetu godišnjicu osnutka

Velikom priredbom ritmike i plesa Udruge Tim, izložbom radova likovne radionice Mala sirena te prvim nastupom polaznika tečaja gitare Gorana Kovačevića Gorna, u subotu je u POU Dom na žalu obilježen završetak zimsko-proljetnog ciklusa kreativnih radionica koje su pohađala djeca iz Preka, Sutomišćice, Poljane, Lukorana, Ugljana i Kali.

Bila je to ujedno i proslava desetogodišnjice osnivanja Udruge Tim, čije je plesne radionice dosad pohađalo više stotina djece s otoka Ugljana, Zadra, Zagreba i malih turista koji su ljetovali u Preku.

– Predstavile su se tri plesne skupine i jedna podskupina s pet plesnih točaka: napredna srednja skupina koju pohađa šest djevojčica (predškolske i školske dobi) pod vodstvom plesne pedagoginje Bernarde Klarin, najmanje plesačice (predškolski uzrast), srednja plesna skupina koju vodi Petra Valčić i najstarije plesačice pod vodstvom Bernarde Klarin, koje su većinom iskusne plesačice sa završenom glazbenom školom. Ukupno 34 djevojčice i djevojke koje su aktivno sudjelovale na plesnim radionicama cijele školske godine i za to dobile prigodne diplome, kaže osnivačica i predsjednica Udruge Tim Tihana Lončar Mazić.

Ali, dodaje, Tim neće mirovati ni nakon završetka školske godine, u srpnju i kolovozu održavat će se već tradicionalne ljetne plesne radionice koje su iznimno popularne među djecom i njihovim roditeljima.

– Naše plesne radionice postale su na neki način zaštitni znak Preka. Ples je najprirodnije sredstvo izraza jer slobodno i nesputano ritmičko kretanje pruža radost i zadovoljstvo, istraživanje u pokretu razvija kreativnost, a ponavljanje vještinu i sklad pokreta. Plesno-ritmički odgoj djeluje stimulativno na cjelokupni razvoj, uravnoteženost i osobnost djeteta, razvija motoriku tijela, potiče stvaralački pristup pokretu, razvija koncentraciju, smisao za estetiku pokreta, samodisciplinu i usredotočenost, potiče djecu na međusobno uvažavanje i suradnju pokretom, pojašnjava Tihana Lončar Mazić.

Ističe da Udruga Tim, osim što nudi i organizira plesni odgoj, djeci omogućuje i korištenje slobodnog vremena uz ples dva do tri puta tjedno, druženje, a ljeti zanimljiv sadržaj i djeci koja dolaze na ljetovanje pa su često polaznici i djevojčice i dječaci iz mnogih europskih zemalja.

– Naša udruga sudjeluje i u većini društvenih događanja na otoku, organizira brojne nastupe, djeca sudjeluju na natjecanjima plesnih skupina, obilježavamo Svjetski dan plesa, a više godina zaredom organizirali smo i Dječji festival plesa u Preku, na što smo najviše ponosni, te se nadamo da ćemo ga imati mogućnosti organizirati iznova već sljedeće godine, najavljuje predsjednica udruge i zahvaljuje svima koji su ih podržavali svih ovih godina,  Općini Preko, TZO Preko, POU Dom na žalu, Zadarskoj županiji, raznim ministarstvima i, naravno, roditeljima, javljaju Naši školji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...