Prijeti li zadarskoj Općoj bolnici blokada i kolaps zdravstvenog sustava u Zadru?

Općoj bolnici Zadar uručeno je prije nekoliko dana ovršno rješenje Financijske agencije na iznos od 4 milijuna kuna, koje bolnica – nema!

Naime, glavnica duga koji bolnica za dodatne radove na bolničkoj kuhinji nije podmirila iznosila je 1,7 milijuna kuna, no dug se, zbog kamata, i više nego udvostručio.

Dvjema Lavčević tvrtkama koje su izvodile radove, presudom Visokog trgovačkog suda priznato je potraživanje s pripadajućim kamatama, no za bolnicu čiji proračun iznosi 17 milijuna kuna, odakle se financiraju plaće, tekuće poslovanje i sva nabavka, blokada računa na iznos od 4 milijuna kuna značila bi itekako ugrozu poslovanja.

Iako je, na papiru, osnivač bolnice Zadarska županija, koja je poznata da prilikom investiranja ne ide grlom u jagode, ostaje nejasno zašto Grad Zadar, čiji je prvi čovjek upravo i proizašao iz ove bolnice, jednokratnom donacijom ne podmiri sporni dug i bolnici makne sjekiru koja joj visi nad glavom.

Eto, za kojekakve Kosovarke i one-hit čuda se ima i nekoliko milijuna, no kada je riječ o zdravlju i standardu građana – tada u Gradu naš i nemaju sluha.

Što drugo i očekivati od gradonačelnika koji se smješka na apsolutno sve teme a neistomišljenike upućuje da sjednu na travicu i zapale joint. Ironično je što u našem gradu nema uređenog parka pa nema ni spomenute travice. Ni palmi. Ni ostalih stabala.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...